Afbeelding

Sfeervol kerstoptreden vrouwenkoor Ludi Cantare

25 december 2016 om 10:44 Algemeen

Bilthoven - Een overvolle zaal, een knapperend haardvuur, warme glühwein en kerstliederen. Dat waren de ingrediënten woensdagavond 21 december in Parkflat Houdringe, waar vrouwenkoor Ludi Cantare een sfeervol programma met kerstliederen ten gehore bracht onder leiding van Joost van Velzen.

De toegestroomde aanwezigen genoten van de stemmige Ceremony of Carols die volgens de overlevering door componist Benjamin Britten werden gecomponeerd tijdens een lange bootreis. Dat het koor vaker werkt met pianiste Caroline Kuijpers was overduidelijk, want koor en pianiste waren zeer goed op elkaar ingespeeld.

De prachtige en spannende lofliederen van Britten werd afgewisseld met bekende kerstliederen, waarbij de aanwezigen werden uitgenodigd om mee te zingen en dat - naarmate het concert vorderde - ook in steeds groteren getale deed. Tijdens het afsluitende Gloria in excelcis Deo zweepte dirigent Joost van Velzen de zaal verder op zodat het koor uiteindelijk het totale publiek omvatte.

Zing je graag en heb je een lage vrouwenstem (mezzosopraan of alt), kom dan op woensdagavond eens naar onze repetitie om te kijken of ons koor ook iets voor jou is. Wij repeteren van 20 tot 22 uur in basisschool Wereldwijs in Het Lichtruim. Ons volgende optreden is tijdens het Biltse Korenfestival op 8 april 2017.

Meer informatie vind je op www.ludicantare.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie