persbericht Expositie Bea Blauwendraat foto- en modecreaties

Yvonne Muller
Yvonne Muller (Foto: Bea Blauwendraat)

Tot en met zaterdag 13 juli exposeert de Bitlhovense Bea Blauwendraat in RUIMTE voor KUNST. Bea heeft een fotostudio in Bilthoven. Haar paradoxale scheppingsdrang leidt tot een rijk magisch-realistisch oeuvre: kleurrijk, expressief en extravagant werk waar fantasie, brutaliteit en tegelijkertijd behoedzaamheid en kwetsbaarheid uit spreekt. Zowel nationaal als internationaal heeft Bea hier diverse prijzen mee in de wacht gesleept.
Zelf zegt zij daarover: "De mens zelf inspireert mij. Iedereen heeft iets moois al zien mensen die niet altijd zelf. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar vooral om de uitstraling. Mijn lijfspreuk is dan ook: "het mooiste kunstwerk ben je zelf". Als iets mij raakt, stroomt creativiteit als vanzelf en ontstaat die fotoserie of dat kledingstuk en lopen kunst en ambacht naadloos in elkaar over."
Wat zij laat zien is een collectie artistieke uitingen die zij tot nu toe heeft gedaan. Op het gebied van fotografie zijn dat portretten, fotokunst en vrij werk, daarnaast diverse kledingcreaties en accessoires. "Door zichtbaar te maken wat ik allemaal doe, weten mensen waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Zowel voor de portretfoto van hun dromen als voor een uniek, voor hen te ontwerpen kledingstuk. Creativiteit is voor mij een levensvervulling en daarmee hoop ik dat een ander er elke dag plezier aan kan beleven. Omdat mijn werk zo uitgebreid is en de ruimte beperkt, zal er steeds iets nieuws te zien zijn. Dus kom regelmatig even binnen lopen." De expositie is nog te bezichtigen tot 13 juli, Dorpsstraat 42 in de Bilt. Contact: www.beablauwendraat.com.

 

Meer berichten