Tweede ALS Lenteloop op 14 mei in Bilthoven

19 december 2016 om 13:53 Algemeen

Bilthoven – Na het grote succes van vorig jaar, wordt op 14 mei 2017 de tweede ALS lenteloop georganiseerd voor hardlopers en wandelaars in Bilthoven. Er zijn twee doelen: geld inzamelen voor de stichting ALS en een evenement organiseren waarbij samen lopen en samen het leven vieren voorop staat.

Loop mee solo, met een team, je collega’s of wie dan ook.

De ALS lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen uit Bilthoven bij wie in de zomer van 2015 ALS werd vastgesteld. In de middag van 14 mei vindt dit hardloop- en wandelevent plaats in het centrum van Bilthoven en de omringende bossen (10 km) met start en finish op het Vinkenplein (start van de diverse afstanden tussen 14.00-15.00 uur). Iedereen kan meedoen van kinderen vanaf 8 jaar tot een wandeling door opa en oma! Inschrijfkosten € 10 voor deelnemers tot 18 jaar, € 15 voor volwassenen. Aanmelden kan via de website. Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar ALS. De hoofdsponsor van dit event is Rabobank Rijn en Heuvelrug. Feest met muzikale omlijsting vanaf 13.00 uur tot 18.30 uur op het Vinkenplein. “Loop mee solo, met een team, je collega’s of wie dan ook”, zo meldt het persbericht.

Inschrijven op www.alslenteloop.nl

Hardlopen
volwassenen 5-10 km
kidsrun 2,5 km
wandelen 5 km
ALS special: 500 m

De uitdaging is om als deelnemer je te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven, zodat we samen nog meer geld inzamelen voor het onderzoek naar ALS. Doneren is natuurlijk ook mogelijk via de site. De eerste donatie van 1.000 euro is gestort door Hinnejan Elswijk, die samen met medebewoners van de Zweerslaan te Bilthoven dit bedrag deze herfst bijeen hebben gebracht. Op bijgaande foto de trotse donatie aan een zeer dankbare Vincent.

De opbrengst van de loop wordt in overleg met medisch specialisten en Stichting ALS aangewend voor onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn tegen ALS en de begeleiding van ALS-patiënten. Op onze site kunt u lezen waar de opbrengst van vorig jaar aan is besteed.

Achtergrondinformatie
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. ALS is een progressieve ziekte. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. 

Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie