Ze waren goed herkenbaar, de deelnemers aan de Kerstmutsenloop.
Ze waren goed herkenbaar, de deelnemers aan de Kerstmutsenloop.

Fraternitas houdt Kerstmutsenloop in het bos van Beerschoten

19 december 2016 om 07:49 Algemeen

De Bilt - Sportvereniging Fraternitas hield dit weekeinde de Kerstmutsenloop. Deelnemers konden kiezen uit vier afstanden. Zo’n 75 deelnemers verschenen bij de start bij de Biltsche Hoek. 

Na afloop waren er prijzen voor de man, de vrouw (18+), de jongen en het meisje (t/m 17 jaar) met de leukste sportieve kerstoutfit. 

Fraternitas is opgericht in september 1917. Naast gymnastiek zijn vele sporten beoefend. Momenteel biedt de vereniging naast turnen o.m. Showdance aan, Bewegen voor ouderen, Recrogym, Body-fit, Kleutergymnastiek en wandelen & recreatief hardlopen in de bossen van Beerschoten en Houdringe.
In haar honderdste levensjaar en met 300 leden en met talloze oud-leden is Fraternitas een belangrijke schakel in de Biltsche gemeenschap.

Fraternitas is nu in haar 100e levensjaar en de vereniging viert dat met allerlei activiteiten. Dit weekeinde  stond de Kerstmutsenloop op de rol, een recreatieve loop van naar keuze 2, 4, 6 of 8 km in de bossen van Beerschoten en Houdringe voor alle leden, maar ook voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s.
Start en finish waren bij de Biltsche Hoek. Er was een parcours uitgezet van 2 km en de route was opgevrolijkt met kerstversiering. De wandelaars en renners kregen een kerstmuts bij de inschrijving, lieten zich met kerstkransjes verrassen in het bos én ontdekten stukjes bos waar ze het bestaan niet van wisten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie