Het station op archieffoto. Het ziet er inmiddels aanmerkelijk beter uit. En dat wordt maandag nog beter met de komst van de StationsHuiskamer.
Het station op archieffoto. Het ziet er inmiddels aanmerkelijk beter uit. En dat wordt maandag nog beter met de komst van de StationsHuiskamer.

Bilthoven krijgt een StationsHuiskamer

16 december 2016 om 16:43 Algemeen

Bilthoven - Maandag 19 december om 10.30 uur wordt op station Bilthoven de zogenaamde StationsHuiskamer feestelijk geopend. Voor treinreizigers van en naar station Bilthoven een belangrijke toevoeging aan het serviceaanbod van de NS.

Met de StationsHuiskamer wordt ingespeeld op de behoefte om ook op kleinere stations prettig te verblijven. De StationsHuiskamer is een initiatief van NS om lokaal het serviceniveau voor reizigers te optimaliseren.

De StationsHuiskamer bevindt zich in de ruimte van de voormalige kiosk op het perron. Het is een plek waar de reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en de actuele reisinformatie. Er is gratis Wifi beschikbaar en er zijn extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. Daarnaast wordt er onder andere koffie verkocht en is de wachtruimte een belangrijke entree voor het dorp. De StationsHuiskamer is bezig de lokale ondernemers te betrekken en verwacht daar op korte termijn de eerste resultaten te kunnen presenteren. 

De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. 

De StationsHuiskamer is open van maandag tot en met vrijdag van 06.30-18.30 uur en is in het weekend gesloten.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie