Geen twee huisjes zijn hetzelfde. En met de aankoop komt de opknapbeurt van De Vierstee weer een stap dichterbij.
Geen twee huisjes zijn hetzelfde. En met de aankoop komt de opknapbeurt van De Vierstee weer een stap dichterbij.

Kunstenaar verkoopt keramiek voor opknappen van Vierstee

12 december 2016 om 09:00 Algemeen

Maartensdijk - De Maartensdijkse kunstenaar en keramist Philipp van der Zeeuw zet zich in voor de renovatie van De Vierstee. Van der Zeeuw heeft twintig kunstwerken gemaakt waarvan de volledige opbrengst naar de stichting Vierstee 2.0 gaat.

De kunstenaar heeft twintig sfeerlichten gemaakt. Hij heeft zelf de verkoopprijs vastgesteld. De keramieken huisjes kosten 19,50 euro. De prijs is bewust laag gehouden, omdat Van der Zeeuw wil dat iedereen zo’n huisje kan kopen.

Philipp draagt het dorp Maartensdijk een erg warm hart toe en is al weken bezig met het maken van deze bijzondere items van keramiek. Elk kunstwerkje heeft zijn eigen karakter en sfeer. Het vervaardigen hiervan kost inclusief het bakken ongeveer 5 dagen. Door het gebruik van een speciale keramiek klei en het speciale bakproces zijn de kunstwerkjes warmte- en koudebestendig en kunnen buiten staan.

“Zeker in de gezellige decembermaand verwachten we dat er veel belangstelling zal zijn voor deze mooie kans om een exclusief kunstwerk te kopen. Want zo’n kunstwerk kopen uit Maartensdijk is eigenlijk goed voor heel Maartensdijk; namelijk de renovatie van de Vierstee!”, zo zegt Edwin Plug, voorzitter van Vierstee 2.0.

De handgemaakt huisjes zijn voor 19,50 euro te koop bij Optiek Maertensdijk. De prijs is op uitdrukkelijk verzoek van Philipp van der Zeeuw zelf zo vastgesteld. “Natuurlijk staat het vrij om een hogere bedrag te geven.” 
Het bestuur van Stichting Vierstee 2.0 dankt Philipp de Zeeuw voor zijn inzet en inspiratie en Optiek Maertensdijk voor het spontaan aanbieden om verkooppunt te zijn. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie