Er is reden om te lachen: de harmonie heeft ook volgend jaar een repetitieruimte.
Er is reden om te lachen: de harmonie heeft ook volgend jaar een repetitieruimte.

Brandweerharmonie is gered

11 december 2016 om 21:19 Algemeen

Bilthoven - De Brandweerharmonie is gered. Het muziekkorps is een nieuwe repetitieruimte aangeboden. De muzikanten, die serieus vreesden dat ze dakloos zouden worden, zijn uit de brand geholpen door de Van Dijckschool.

Hanny Otten, penningmeester van de Brandweerharmonie, vertelt hoe hartverwarmend de reacties waren die binnenkwamen naar aanleiding van de media aandacht van de afgelopen maand. ‘Wij kregen hulp uit verschillende hoeken; verenigingen, kerken en inwoners. Zonder hen was het ons nooit gelukt. Wij zijn alle mensen die ons te hulp geschoten zijn erg dankbaar.’ Donja Hoevers, de voorzitter van de Brandweerharmonie, beaamt dit.

Uiteindelijk is het de Van Dijckschool die de Brandweerharmonie hun aula aanbiedt als repetitieruimte en voor de drumband een leslokaal te beschikking stelt op de vrijdagavond. Otten vult aan dat er nog enkele aanpassingen gedaan moeten worden aan de opslagruimte, maar vanaf februari kan de Brandweerharmonie repeteren in de Van Dijckschool.

Voor wanneer staat de verhuizing gepland? Hanny Otten; “Vier februari en we hopen tot die tijd de ruimte in de brandweerkazerne van de gemeente te mogen gebruiken. Daar moeten we nog even officieel toestemming voor krijgen, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Mag de Brandweerharmonie voor onbepaalde tijd gebruik maken van de ruimte in de Van Dijckschool? ”In principe wel,’ antwoordt Hanny Otten. “Wij hebben een medegebruikersovereenkomst voor een jaar ondertekend en normaal gesproken zal dit elk jaar verlengd worden.”

Zowel Hanny Otten als Donja Hoevers benadrukken nog een keer hoe dankbaar de Brandweerharmonie de inwoners van de gemeente is.
“Zoveel mensen hebben enorm met ons meegedacht en meegeleefd. Zonder hen hadden wij zeker op straat gestaan.”

De Brandweerharmonie geeft vrijdag 16 december een Kerstconcert in de OVL Kerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven. Samen met het WP vrouwenkoor kunnen de bezoekers luisteren naar meeslepende december melodieën. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te zingen.
De toegang is gratis en vanaf 19.30 is iedereen van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie