Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof heeft eerder deze dag de concessie geopend.
Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof heeft eerder deze dag de concessie geopend.

Feestelijke start voor nieuwe vervoerder Syntus Utrecht

11 december 2016 om 16:29 Algemeen

Amersfoort/de Bilt - Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit) opende vanmorgen officieel de nieuwe openbaar vervoer concessie provincie Utrecht. Op het busstation in Amersfoort gaf zij in het bijzijn van burgemeesters en wethouders van de gemeenten in het concessiegebied met een druk op de knop het startsein voor de nieuwe vervoerder Syntus Utrecht.

“Ik ben blij met Syntus als onze vervoerder. Er is de afgelopen weken, toen definitief bekend werd dat Syntus de nieuwe vervoerder werd, nog ongelooflijk veel werk verzet. Het fundament is gelegd, we zijn klaar voor de start. Bereikbare kernen, veilig en schoon openbaar vervoer zijn belangrijke uitgangspunten in deze concessie.  We gaan met Syntus Utrecht een mooie reis tegemoet”, aldus Jacqueline Verbeek-Nijhof. 

“De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen met man en macht gewerkt aan de voorbereidingen om vanaf vandaag het openbaar vervoer in de provincie Utrecht uit te kunnen voeren. Nadat drie weken geleden bekend werd dat wij definitief de nieuwe vervoerder zijn, was het een race tegen de klok om de puntjes op de i te zetten. We zijn zeer gemotiveerd om de komende zeven jaar de best mogelijke mobiliteit te bieden. Met z’n allen zetten we ons in voor een ongewoon goede service en dienstverlening, recht vanuit het hart. Dit verwachten onze reizigers en op deze manier leveren we een waardevolle bijdrage aan hun dag”, zegt Cees Anker, algemeen directeur Syntus.

Omdat de aanloopperiode voor Syntus uitzonderlijk kort was, start de vervoerder met 100 gloednieuwe bussen, aangevuld met een tijdelijke vloot van nog eens 100 bussen. Zowel de nieuwe als de tijdelijke bussen zijn allemaal zeer comfortabel en rolstoeltoegankelijk. In het voorjaar van 2017 is de nieuwe vloot van Syntus Utrecht compleet. Deze bestaat hoofdzakelijk uit duurzame Setra Euro 6 bussen, compleet met high tech snufjes als wifi en usb-aansluitingen, waarvan enkele zelfs elektrisch ingezet worden. 

Nieuwe dienstregeling
Met de start van Syntus Utrecht in de provincie Utrecht verandert ook de dienstregeling. Syntus biedt vanaf vandaag meer en beter openbaar vervoer. Zo gaat het aantal ritten in de spits beduidend omhoog. Ook het nachtvervoer wordt verder uitgebreid en toeristische trekpleisters zijn beter te bereiken. Met de interactieve reisplanner op www.syntusutrecht.nl kunnen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie