Inge Fuijkschot. FOTO: Archief BC
Inge Fuijkschot. FOTO: Archief BC

Inge Fuijkschot zwaait af als voorzitter SKC De Bilt

5 december 2016 om 09:09 Algemeen

De Bilt - Op donderdagavond 8 december zal de voorzitter van Stichting Kunst en Cultuur De Bilt, Inge Fuijkschot, het voorzitterschap overdragen aan Ellen Thier. Tevens zal het programma van SKC De Bilt voor het nieuwe seizoen worden gepresenteerd.

Inge Fuijkschot is ruim 13 jaar bestuurslid geweest van de Stichting Kunt en Cultuur De Bilt waarvan ongeveer10 jaar voorzitter. Inge heeft op een enthousiaste en gedreven wijze mede vorm gegeven aan het bijzondere culturele klimaat van De Bilt. Onder haar bezielende leiding hebben tal van nieuwe initiatieven het licht gezien. Denk maar aan een groot evenement als Gluren voor de Buren, het tweejaarlijkse Korenfestival en een nieuw initiatief als het Filmhuis.

Dankzij ruim veertig vrijwilligers kunnen al deze activiteiten plaats vinden. Op 8 december zal op de jaarlijkse avond voor vrijwilligers en relaties, op feestelijke wijze afscheid van Inge worden genomen. Ook enkele winnaars van de SKC Muzeprijs die nog woonachtig of actief in de gemeente zijn hierbij aanwezig. De Muzeprijs is een prijs voor inwoners van De Bilt die zich in het kunst- en cultuurveld bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Op deze avond zal tevens het programma voor het nieuwe seizoen van SKC De Bilt met een aansprekende flyer worden gepresenteerd. Nieuw in de programmering is aandacht voor kinderen. Op zondag 22 januari vindt er in Het Lichtruim voor het eerst een kindertheaterfestival voor de hele familie plaats: Lichtruim op Hol met o.a. een circus-theatervoorstelling.

Het evenement Gluren bij de Buren zal op 17 en 18 maart alweer voor de 9e keer bij particulieren haar deuren openen voor optredens van lokale amateurgezelschappen. Ook het tweejaarlijks korenfestival, op 8 april 2017 is hard op weg een traditie te worden.

Het maandelijkse Filmhuis op de woensdagavond in Theater het Lichtruim trekt inmiddels volle zalen met bijzondere arthouse-films. Verder staan er kunstlezingen en literaire concertlezingen op het programma.
“Dus als u denkt: er is niets te doen in De Bilt, laat u zich dan inspireren door het programma van SKC De Bilt”, zo meldt het persbericht van SKC. Vanaf 10 december zal de folder met het nieuwe seizoensaanbod op verschillende plaatsen in De Bilt worden aangeboden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie