In januari mag de klant de boom opnieuw planten bij de tuinderij.
In januari mag de klant de boom opnieuw planten bij de tuinderij.

Adopteer een kerstboom kan in Groenekan

29 november 2016 om 11:02 Algemeen

Groenekan - Een kerstboom is een fijne sfeermaker in de donkerste tijd van het jaar. In december siert hij de vele huiskamers. Maar een beklemmend gevoel speelt op, als je ‘m in januari weer aan de straat moet zetten. Maar, het kan ook anders: met “adopteer een kerstboom” gaat een kerstboom veel langer mee (tot wel 5 jaar), krijg je een karakteristieke boom en draag je bij aan een duurzame kerstboomteelt.
 
Het concept van Adopteer een kerstboom is ontwikkeld door Randijk Bamboe & Hoveniers in Leusden. Inmiddels zijn er 17 uitgiftepunten waar adoptiebomen worden verkocht. Hier kun je een boom uitzoeken en adopteren en, na kerst, weer terugbrengen. Alle bomen zijn biologisch gekweekt en de bomen hebben een kaartje met een nummer zodat je volgend jaar dezelfde boom weer kunt adopteren. Maar je mag ook altijd een nieuwe komen uitzoeken.
 
Niet alle (kerst)bomen kunnen er even goed tegen om uit de grond gehaald te worden en vervolgens weer terug geplant te worden. De kweker draagt hier zijn steentje bij door de kluit goed voor te bereiden op het uitstapje. Een andere factor is de keuze voor de boomsoort: zo zal je de klassieke ‘Nordmannspar’ hier niet aantreffen. Wel een ruim palet aan andersoortige sparren met korte of lange naalden, met een dichte of een open groei, met verschillende tinten groen. Kortom: voor elk wat wils.
 
Tuinderij ‘n Groene Kans doet voor het zesde achtereenvolgende jaar mee aan ‘adopteer een kerstboom’, maar dit jaar mochten de bomen voor het eerst blijven  ’overzomeren’ op de biologische tuinderij. Omdat de bomen nog in de grond staan, worden ze ter plekke voor je uitgegraven. En, in januari kun je zelf helpen met het opnieuw planten van de boom. Meer informatie over (o.a.) de openingstijden is te vinden op: www.groenekans.nl/kerstboom 

Voor lokale informatie graag contact opnemen via info@groenekans.nl
Contactpersoon:  Floor van Ede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie