Timo Agterberg en zijn team: 'heel erg trots'.
Timo Agterberg en zijn team: 'heel erg trots'.

Biltse De Witte Zwaan winnaar HEERLIJK10Daagse

24 november 2016 om 09:22 Algemeen

De Bilt - Restaurant De Witte zwaan is de verrassende winnaar van de HEERLIJK10daagse. Daarmee laat het Biltse restaurant toppers als Lucas Rive, Amarone, ‘t Amsterdammertje, Wiesen, en de Bokkedoorns achter zich. Het evenement is vernoemd naar het toonaangevende culinaire tijdschrift HEERLIJK.

Van 4 tot en met 13 november konden liefhebbers van de topgastronomie voordeliger kennismaken met de Nederlandse top- en sterrenrestaurants. Aan iedereen die een vorkje heeft geprikt tijdens de HEERLIJK10Daagse is gevraagd hun ervaring te delen. De restaurants die tot allerbeste zijn verkozen, mogen nogmaals deze winnende menu’s presenteren tijdens de HEERLIJK10Daagse winnaarseditie.

De Witte Zwaan komt in een mooi rijtje terecht. Eerdere winnaars van deze erkenning waren; De Lindenhof** (2x), De vrienden van Jacob*, Op de Hej, Ivory, De Treeswijkhoeve**, De Kromme Dissel*, de Kromme Watergang** en de winnaar van vorige editie restaurant FG**.

De telling was deze editie extra spannend. Bijna was een hertelling nodig, want bij sommige gevallen is het op een duizendste verschil aangekomen. Maar we zijn eruit…and the winner is:

Landelijke top 10

1.De Witte Zwaan9,42(De Bilt)

2.Herberg de Engel9,29(Dodewaard)

3.De Fuik9,23(Aalst)

4.Lucas Rive*9,00(Hoorn)

5.Amarone*9,00(Rotterdam)

6.Brasserie Bakboord8,99(Almere)

7.Rue de la Plume8,99(Alkmaar)

8.’t Amsterdammertje*8,95(Loenen a/d Vecht)

9.De Rozario8,94(Helmond)

10. Wiesen*8,94(Eindhoven)

De verrassende winnaar is De Witte Zwaan (De Bilt) met maar liefst een gemiddeld review cijfer van een 9,42. Het restaurant laat gerenommeerde sterrenrestaurants achter zich, als Lucas Rive, Amarone, ‘t Amsterdammertje, Wiesen, en de Bokkedoorns. De keuken van eigenaar en chef-kok Timo Agterberg is een nieuwe route gaan varen en dat is ook in de smaak gevallen bij de gasten.

‘’Wauw, dit is echt super. Het doel dat wij nastreven is om de gast net zo enthousiast te maken als wij dat zijn, en dat is gelukt! We zijn heel trots op deze HEERLIJK10Daagse publieksprijs’’, aldus Timo.

De HEERLIJK10Daagse winnaarseditie vindt plaats van 27 januari t/m 5 februari 2017 en reserveren kan vanaf donderdag 5 januari via www.heerlijk.nl/10daagse. ?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie