Anne Brommersma, Herma Kloosterman, Hannie van Eijnden, troubadour Tivo, Harm Hoekstra, Lien Blankensteijn en Alie Beuker.
Anne Brommersma, Herma Kloosterman, Hannie van Eijnden, troubadour Tivo, Harm Hoekstra, Lien Blankensteijn en Alie Beuker.

Feestelijke lancering webshop www.voorouderen.nl

24 november 2016 om 11:00 Algemeen

BILTHOVEN – Mevrouw Hannie van Eijnden kreeg woensdag 23 november rond half één een grote groep gasten in haar flatje aan de Planetenbaan: omdat zij al jarenlang een tevreden ‘klant’ van het UITbureau voor Ouderen is en anderen in haar enthousiasme meeneemt, was haar woning uitgekozen voor de feestelijke lancering van de nieuwe webshop.

Maaltijdservice De Brug en De Bilthuysen UITbureau voor Ouderen zijn een begrip in de regio Utrechtse Heuvelrug als het gaat om lekker en gezond eten of een onvergetelijk uitje. Deze twee organisaties hebben de handen ineengeslagen en de webshop www.voorouderen.nl opgezet. Hierop staan producten die het voor ouderen gemakkelijker en prettiger maken om langer thuis te blijven wonen.

Die woensdag kreeg mevrouw Van Eijnden niet alleen onder anderen Joep Blom (hoofd Voeding De Brug), Harm Hoekstra (directeur De Bilthuysen) en wethouder Anne Brommersma op bezoek, maar ook haar leeftijdgenoten Herma Kloosterman, Lien Blankensteijn en Alie Beuker.

Het feestelijke lanceermoment van de nieuwe webshop bestond uit een door maaltijdservice De Brug verzorgde gezamenlijke lunch, waarbij Joep Blom als ober fungeerde. Om deze lunch extra feestelijk te maken, was troubadour Tivo Beuk uitgenodigd voor de muzikale omlijsting. ‘’Deze webshop vormt een ondersteuning voor ouderen om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen,’’ aldus Harm Hoekstra. ‘’Omdat ontmoeting belangrijk is, zijn de eerste twee producten van deze webshop de culinaire ontmoeting (lekker eten) en de culturele ontmoeting (lekker uitgaan).’’

Arjan Walraven, coördinator UITbureau, was eveneens aanwezig. ‘’Met de combinatie van deze diensten op een webshop, zijn wij uniek. Het langer thuis wonen wordt gestimuleerd en met de diensten op onze webshop dragen we een steentje bij aan de zelfstandigheid van ouderen. Als blijkt dat de webshop aanslaat, zal ons aanbod worden uitgebreid.’’

Joep Blom vertelt: ‘’De webshop is een nieuwe manier om klanten te bereiken. Ouderen wonen tegenwoordig tot op hoge leeftijd thuis en natuurlijk willen zij dan zoveel mogelijk kunnen genieten. Wat extra gemak of gezelligheid kan dan soms net het verschil maken. Wij helpen mee om hun dag te kleuren. Op het gebied van maaltijden leveren we maatwerk: ook ouderen met een speciaal dieet kunnen bij ons terecht. En wie geen computer heeft, kan via anderen iets bestellen of reserveren, of telefonisch contact opnemen.’’

Dan wordt het tijd om aan tafel te gaan. Terwijl Blom de soepkommen serveert, zingt troubadour Tivo het schone lied ‘Wel Annemarieke’. Ouderen kunnen via www.voorouderen.nl een heerlijke verse en gezonde maaltijd bestellen, of zich aanmelden voor een volledig verzorgd uitje. Telefonisch kan dit via 088-5131613 (maaltijden) of 030-2296670 (UITbureau).
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie