Sybelle van Erven ontvangt uit handen van Anne Brommersma een symbolische cheque van tien euro, een vijfde deel van de Mantelzorgwaardering die alle bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt bekende mantelzorgers krijgen.
Sybelle van Erven ontvangt uit handen van Anne Brommersma een symbolische cheque van tien euro, een vijfde deel van de Mantelzorgwaardering die alle bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt bekende mantelzorgers krijgen.

Uitreiking Mantelzorgwaardering in De Bilt

11 november 2016 om 13:35 Algemeen

BILTHOVEN – In woonzorgcentrum d’Amandelboom vond donderdag 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, een feestelijke middag plaats voor alle mantelzorgers uit de gemeente De Bilt. 

Wethouder Anne Brommersma overhandigde een hen, Sybelle van Erven uit Bilthoven, alvast een deel van de Mantelzorgwaardering, die bestaat uit vijf vouchers ter waarde van in totaal 50,- euro, inwisselbaar bij vrijwel alle winkeliers in de gemeente. Sybelle zorgt samen met haar zus, twee dochters en ex-man voor haar moeder.

De Mantelzorgwaardering is een van de nieuwe onderdelen die zijn voortgevloeid uit het gemeentelijke mantelzorgbeleid. ‘’De gemeente vindt mantelzorgers belangrijk,’’ aldus Anne Brommersma, die zelf de zorg voor haar ouders heeft. ‘’Het is geen vrijwilligerswerk, want het gaat om mensen van wie je houdt. Je doet het met liefde, anders is het ook niet vol te houden. Steunpunt Mantelzorg De Bilt, met Marianne Houkamp en Cynthia Vrijsen als mantelzorgconsulenten, ondersteunt hen.’’

Dit gebeurt door middel van respijtzorg, zodat de mantelzorger even iets anders kan doen, met een mantelzorgmaatje en met de campagne Werkende Mantelzorgers, projecten die vanuit het Steunpunt Mantelzorg en in samenwerking met de gemeente en MENS De Bilt zijn opgezet. ‘’Ik heb het geluk dat ik mijn werkuren zelf kan indelen, maar velen kunnen dat niet en vertellen op hun werk ook niet dat ze mantelzorger zijn. De Bilt heeft nu het keurmerk van mantelzorgvriendelijke gemeente gekregen. Wij willen organisaties motiveren om te komen tot mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, waardoor het eenvoudiger wordt om werk en mantelzorg te combineren.’’

Van de circa 9000 mantelzorgers in de gemeente, zijn er slechts 330 bekend. ‘’Het is nodig dat we alle mantelzorgers kennen, en daarom is er nu de publiekscampagne Een Uit Duizenden. Deze heeft binnen twee maanden al 139 nieuwe adressen opgeleverd!’’ Marianne Houkamp vertelde dat Steunpunt Mantelzorg ook graag de wensen van mantelzorgers wil weten, zodat de activiteiten hierop kunnen worden afgestemd. ‘’Daarom hebben we gesprekken met hen georganiseerd en komt er binnenkort een enquête.’’ Marianne verklapte dat het Steunpunt zaterdag tijdens de intocht van Sint-Nicolaas zichtbaar aanwezig zal zijn. ‘’Het wordt een bijzondere intocht!’’

Alle aanwezige mantelzorgers konden een wensenlijstje invullen, dat aan Sinterklaas en de burgemeester zal worden aangeboden. Vervolgens reikte Marianne het tweede en derde Koffertje van Aandacht uit aan de mantelzorgers Janetta Jacobs-Simon en Paul Zoontjes. Wijzend op de knipperende rode hartjes van alle medewerkers: ‘’Wij hebben hart voor alle mantelzorgers.’’ De aanwezigen konden vervolgens deelnemen aan een van de vijf workshops: Etagère maken, Body & Mind, Meditatief schilderen, Schouder- en nekmassage, en Verhalen vertellen. Voor contact ment Steunpunt Mantelzorg: 030-7271556 of mantelzorg@mensdebilt.nl.  
     
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie