Staande ovaties voor toneelvereniging Steeds Beter

13 november 2016 om 20:44 Algemeen

BILTHOVEN – Toneelvereniging Steeds Beter vierde haar zeventigjarig bestaan met drie uitvoeringen van ‘Moeder zei altijd…’.

Dit is een blijspel in Spaanse sferen van Harry Smits, bewerkt en geregisseerd door Tonneke van der Sluijs. Vrijdag- en zaterdagavond 11 en 12 november was de theaterzaal van Het Lichtruim uitverkocht, en ook de matineevoorstelling op zondag zat nagenoeg vol toneelliefhebbers.

Op vrijdagavond was burgemeester Bas Verkerk met zijn echtgenote aanwezig. Verkerk hield een kort toespraakje, waarin hij iets over de historie van Steeds Beter vertelde, het aantal voorstellingen dat deze toneelvereniging jaarlijks brengt, en de prijzen die dikwijls tijdens eenakterfestivals in de wacht worden gesleept. ‘’Steeds Beter heeft voor de toekomst nog één grote wens,’’ aldus Verkerk, ‘’en dat is een eigen ruimte waarin de kostuums en decors kunnen worden opgeslagen en waar gerepeteerd kan worden.’’

De zestien spelers brachten met verve de vele verschillende typetjes, vakantiegasten van diverse pluimage in een Spaans bungalowpark. Het prachtige decor en de vele kostuums maakten het plaatje compleet. Het resultaat was driemaal een staande ovatie. Eén al jarenlang lid van Steeds Beter ontbrak op het podium, namelijk Bert Blankensteijn. Hij wil zich voortaan alleen richten op het Seniorentoneel.    
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie