Leren Zichtbaar Maken

7 november 2016 om 14:08 Algemeen

Leerlingen van OBS De Torenuil en OBS De Veldrakker stalen vrijdag 4 november de show tijdens het congres Leren Zichtbaar Maken. Zij zijn net als alle andere Robijnscholen al enige tijd bezig met het gedachtegoed van professor John Hattie, die onder andere aanbeveelt: “Kijk bij het lesgeven door de ogen van je leerling, en help hen hun eigen leraar te worden.” Hoe dat op De Torenuil en De Veldrakker in zijn werk gaat, konden de leerlingen ten overstaan van een zaal met 550 volwassenen haarfijn uitleggen. Volkomen onbevangen vertelden zij over hoe zij zelf zorgen dat ze leren wat ze willen leren.

Na afloop van het congres kregen de deelnemers een brochure uitgereikt met daarin de succeservaringen van vijf scholen. Directeur van De Torenuil, Ine Vermeer, viel de eer te beurt om deze brochure aan John Hattie uit te reiken. Hierin is ook een uitgebreid stuk over De Torenuil opgenomen.

Op de foto achter vlnr. Ine Vermeer, Kim van Haeften, John Hattie, Ed Booms voor vlnr. Evi van der Sluis, Mare van Staa en Shiva Chotoe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie