Afbeelding

Weerman Reinier van den Berg komt naar De Bilt

1 november 2016 om 13:42 Algemeen

Op zaterdagochtend 5 november viert De Bilt dat het 5 jaar geleden de titel Fairtrade Gemeente verkreeg. Dat gebeurt vanaf 10 uur met een boeiend programma in Het Lichtruim. Hoofdspreker is RTL-weerman en klimaatspecialist Reinier van den Berg, die het in zijn presentatie zal hebben over de invloed van klimaatverandering op ons als koffiedrinker. 
Iedereen is van harte welkom om deze verjaardag mee te vieren. Naast een kopje eerlijke koffie of thee is er ook een lekkere Fairtrade tractatie en BonbonMargo laat de bezoeker proeven van haar handgemaakte fairtrade-biologische chocolade. Daarnaast is er pianomuziek door een van de docenten van de muziekschool en laten supermarkten zien welke fairtrade producten zij verkopen. Scholen, kerken en andere organisaties, bedrijven tonen hoe zij deelnemen aan de Fairtrade Gemeente campagne. Samen hebben we ervoor gezorgd, dat De Bilt nu al 5 jaar Fairtrade gemeente is.
Het officiële programma wordt om 10.30 uur geopend door burgemeester Verkerk, eerder burgemeester van Fairtrade Gemeente Delft. Hij gaat in op de bijdrage die de gemeente aan de Fairtrade campagne levert en vervolgens is het woord aan Reinier van den Berg. Daarna is er tot 13.00 uur tijd om na te praten en de presentaties te bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie