Ebbe Rost van Tonningen met zijn hond in de omgeving van Hollandsche Rading.
Ebbe Rost van Tonningen met zijn hond in de omgeving van Hollandsche Rading.

Ebbe Rost van Tonningen wordt wethouder

30 oktober 2016 om 09:10 Algemeen

De Bilt - De lokale partij Beter De Bilt draagt gemeenteraadslid Ebbe Rost van Tonningen voor als wethouder van de gemeente De Bilt.

De coalitiepartijen D66, CDA en Groen Links hebben Beter De Bilt uitgenodigd om toe te treden tot de coalitie, na het vertrek van wethouder Jolanda van Hulst. Voor dat doel moest Rost van Tonningen eerst een integriteitsonderzoek ondergaan, zoals te doen gebruikelijk bij toetreding van wethouders. Dat onderzoek heeft een positief resultaat opgeleverd.

Op donderdag 3 november zal de coalitie zich opnieuw presenteren in de gemeenteraadsvergadering, die om 16.00 uur begint, waar burgers van harte welkom zijn. In die vergadering beslist de Gemeenteraad of Ebbe wethouder wordt. Indien dat het geval is zal Pim van de Veerdonk fractievoorzitter worden en Jette Muijsson de opengevallen plaats van Beter De Bilt in de Gemeenteraad gaan bezetten.

Ebbe Rost van Tonningen heeft met Beter De Bilt bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 een winst geboekt van 0 naar 4 zetels, maar werd toen gepasseerd voor de coalitie. Met nog anderhalf jaar te gaan naar de volgende verkiezingen ziet het er naar uit dat hij alsnog wethouder wordt. Ebbe denkt dat hij die plaats mede verdiend heeft door het goede teamwerk van zijn fractie.

Rost van Tonningen is 73 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen. Hij heeft internationale politieke economie gestudeerd aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. De laatste 25 jaar heeft hij zijn eigen bedrijf gerund in interim-bestuurswerk in een groot aantal opdrachten o.a. in elektro-metaal, onderwijs, ouderenzorg, jongerenwerk, natuurbeheer en ICT . Hij was ook interim-directeur van de tuiniersvereniging en groenblad van Groei en Bloei. Voordat hij in 1991 zijn eigen bedrijf startte was hij onder meer 6 jaar werkzaam als opbouwwerker en ook coördinator van een kerkelijke samenwerking. De laatste vijf jaar was hij docent economie en management & organisatie voor eindexamenklassen Havo en VWO. Hij werd voor zeven opdrachten in ontwikkelingshulp uitgezonden naar Oekraïne, Roemenië, Cambodja, Vietnam en Indonesië. Vanaf 2006 is hij gemeenteraadslid in De Bilt geweest.

De fractie van Beter De Bilt denkt dat Ebbe met zijn bestuurservaring een versterking is van het College van B&W en verwacht van hem veel inbreng in de samenwerking met burgers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie