Fractie Beter De Bilt. Wie wordt de nieuwe wethouder?
Fractie Beter De Bilt. Wie wordt de nieuwe wethouder?

Presentatie nieuwe coalitie

28 oktober 2016 om 13:48 Algemeen

De Bilt - Maandag 31 oktober om 17.00 uur presenteren de onderhandelingspartners van D66, CDA, GroenLinks en Beter De Bilt het resultaat van de onderhandelingen en de kandidaat-wethouder. De fracties ondertekenen dan een addendum bij het bestaande coalitieakkoord.

Dolf Smolenaers (D66) zal namens de vier coalitiepartners een korte toelichting geven op het proces tot nu toe en het addendum. Vervolgens ondertekenen de vier fracties het addendum, waarna Beter De Bilt de kandidaat-wethouder zal voorstellen. Tot slot zal Dolf Smolenaers het verdere verloop toelichten. De installatie van de kandidaat-wethouder is voorzien in de vergadering van de gemeenteraad op 3 november.

De vier fracties kwamen na intensieve en constructieve gesprekken tot overeenstemming over de invulling van de samenwerking. Deze heeft vorm gekregen in een addendum als aanvulling op het bestaande coalitieakkoord ‘Oog voor elkaar, oog voor de toekomst’. De vier coalitiepartijen stellen hiermee een stevige basis te hebben voor een meerderheidscoalitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie