De aankomst vorig jaar bij Jagtlust, met nog de 'oude'  burgemeester, Arjen Gerritsen.
De aankomst vorig jaar bij Jagtlust, met nog de 'oude' burgemeester, Arjen Gerritsen.

Intocht Sinterklaas in De Bilt en Maartensdijk

15 november 2016 om 13:57 Algemeen

De Bilt/Maartensdijk – Sinterklaas arriveert zaterdag 19 november in zowel De Bilt en Bilthoven als in Maartensdijk. Eerste locatie is gemeentehuis Jagtlust, waar de Sint om 10.15 uur wordt ontvangen door burgemeester en wethouders. Vandaaruit reist hij door de hele gemeente. 

Tegen 11.00 uur vertrekt de stoet naar Bilthoven, waar Sinterklaas en zijn knechten om 11.15 uur arriveert op de Julianalaan, ter hoogte van de apotheek. Om 11.45 uur wordt Sinterklaas in Winkelcentrum De Kwinkelier ontvangen, waar hij de eer heeft het Pietenhuis te openen. Na de lunch komt Sint-Nicolaas rond 14.00 uur aan bij Winkelcentrum Planetenbaan. Vervolgens vertrekt hij met zijn Pieten even na 14.30 uur naar De Bilt, waar hij om 14.45 uur zal aankomen op de Hessenweg, ter hoogte van Homemade by Visser. Rond 15.30 uur zal de stoet zich lopend begeven naar Het Oude Dorp, waar Sinterklaas circa 15.45 uur welkom wordt geheten. Om 16.15 uur is de intocht afgelopen.

In Maartensdijk arriveert Sint vroeger dan in voorgaande jaren het geval was. Om 13.00 uur verwelkomt de muziekband nabij de Maartenskerk aan de Kievitlaan de Sint. Vandaaruit een rondgang door het dorp (Kievitlaan, Nachtegaallaan, Graspieper, Boomklever, Braamsluiper, Distelvink, Dierenriem, Melkweg, Maalsteen, Bovenkruier, Sterrenlaan, Noordeinde, Dillenburg, Drakensteijn, Bernhardlaan, Marijkelaan, Maertensplein). 
Rond de klok van 14.00 uur zal de burgemeester het gezelschap welkom heten op het Maertensplein. Zo rond 14.15 uur zijn er spelletjes op het plein, kan er gedanst worden met de Zumba pieten en zal ook DJ Piet zijn geluid laten horen.  Tussen 14.15 – 15.00 uur is er gelegenheid om sint een handje te geven en op de foto te gaan. Daarna gaat sint gauw naar Dijckstaete en Toutenburg om ook de ouderen van Maartensdijk te vereren met een bezoekje. Einde programma is rond 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie