Jeroen de Groot
Jeroen de Groot Marco Spelten

DOS Westbroek wint openingswedstrijd tegen titelkandidaat Wit-Blauw.

12 september 2021 om 14:11 Sport Deel je nieuws

De laatste veld wedstrijd in competitieverband dateert voor DOS Westbroek, van alweer van meer dan een jaar geleden. Met 2 nieuwe aanwinsten, Eline Geurtsen en Bob Gerritsen, wil Coach Maarten van Brenk mee gaan strijden om het kampioenschap en promotie naar de Hoofd Klasse.

Afgelopen zaterdag 09-11 stond er al direct een kraker op het affiche. Want Wit Blauw uit Kampen kwam, met de zelfde doelstelling op bezoek in Westbroek.

Vanaf het begin werd Blauw Wit totaal overklast door DOS, dat na 10 minuten al een voorsprong van 6-1 op het bord liet noteren.  Verdedigend deed DOS het uitstekend en de puntspelers van Wit Blauw werden op alle fronten lam gelegd. Het was wel een stevig potje waarbij de randjes werden opgezocht maar nooit werden overschreden. Na een 10-4 ruststand leek Wit Blauw wat gemotiveerder uit de kleedkamers te komen. Maar DOS had daar niet zo’n boodschap aan en hield de gehele 2e helft een voorsprong van rond de 6 punten en liep uit naar een eindstand van 16-13. Een mooie start voor het team uit Westbroek. Robin 6, Jeroen 4, Tim 3, Linda 3,  Marloes 2, Amber 1.