Vorige week oefende NOVA nog  tegen Tiel '72, nu ging het echt om de punten.
Vorige week oefende NOVA nog tegen Tiel '72, nu ging het echt om de punten. Tanja Aalders

Nipt verlies voor Nova in eerste competitiewedstrijd

12 september 2021 om 15:57 Korfbal Deel je nieuws

Na de wedstrijd Nova 2-Apeldoorn 2 – een wedstrijd die lange tijd spannend was, maar toch overtuigend gewonnen werd door Nova – traden de vlaggenschepen uit Bilthoven en Apeldoorn aan. Het werd een spannende wedstrijd waarin Nova uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Nova kwam goed uit de startblokken met een voltreffer van Job Paauw. Apeldoorn reageerde hierop met een snelle goal in hun eerste aanval. Vervolgens was het de ploeg uit Apeldoorn die uitliep richting 1-4. Nova zette aan en wist met een afstandsschot van Marciano de Vree weer op gelijke hoogte te komen met Apeldoorn: 5-5. De scores bleven gelijk opgaan, waardoor de teams de rust in gingen met een stand van 8-8.

In de kleedkamer benadrukte coach Pascal Frank dat de aanvallen gedisciplineerder uitgespeeld moesten worden. De spelers van Nova namen dit mee de tweede helft in en wisten een kleine voorsprong te pakken met onder andere een afstandsschot van Milou van der Weerdt. Toch wist Apeldoorn weer op gelijke hoogte te komen met de Bilthovense ploeg, om vervolgens uit te lopen tot 12-15. In beide vakken paste Pascal Frank wissels toe om Nova terug in de wedstrijd te krijgen. In het ene vak werd Michael Bijleveld – in de wedstrijd van Nova 2 goed voor 6 goals – in het veld gebracht om goals te forceren. In het andere vak werd Eline van der Weerdt ingebracht om een nóg sterker aanvallend blok met de dames neer te kunnen zetten. Deze wissels gaven het spel een nieuwe impuls en met een korte kans van Coen van Eck en een afstandsschot van Aranka Akkermans wist Nova de achterstand te verkleinen tot 14-15. In de laatste minuten kwam Nova dankzij een doorloopbal van Esther van Kempen wederom op gelijke hoogte met de ploeg uit Apeldoorn. In de resterende tijd vond alleen Apeldoorn nog de korf, waardoor Nova de eerste competitiewedstrijd nipt verloor. Eindstand: 16-17.