Foto:

Geen woonhuis maar 'Kommerbijbad' op voormalig Akoteh-terrein

Aan de Sperwerlaan in Bilthoven, waar voorheen scouting Akoteh was gevestigd, biedt gemeente de Bilt een kavel te koop aan waarop een woonhuis gebouwd kan worden. Als het aan een paar kinderen van de Julianaschool ligt komt er echter geen woonhuis maar een buitenzwembad; het Kommerbijbad.

In het kader van de Dag van de Bouw werkten Matthijs, Roos, Nicolaas, Kirstie, Maaike, Anne-Sophie, Louise en Bas uit groep 6 van de Julianaschool Bilthoven de afgelopen weken aan hun bestemmingsplan voor deze kavel. Volgens de jonge ontwikkelaars past het Kommerbijbad uitstekend in de natuurlijke omgeving en is het leuk voor jong en oud.

Na de nodige research op locatie en op internet werkten de kinderen hun bouwplan nader uit waarbij zoveel mogelijk rekening werd gehouden met duurzaam en milieubewust bouwen. Vrijdag 14 juni presenteerden zij hun plan aan ambtenaren van gemeente de Bilt, een projectleider en uitvoerder van Cordeel Nederland en architect Paul Tesser.

Het jeugdige projectteam kwam in de ontwerpfase voor de nodige dilemma's te staan, vertelden ze de aanwezigen. Een buitenzwembad is in de zomer leuk maar in de winter veel te koud. Daarom wordt het buitenzwembad in de winter veranderd in een werkplaats waar je met oudere mensen bijvoorbeeld kan timmeren of breien. "Zo leer je ook van elkaar", aldus de kinderen. Ook de dakconstructie en de vele bomen op het terrein leverde de nodige hoofdbrekens op. Dat er goed over het plan en de uitvoering was nagedacht bleek wel tijdens de rondvraag. De aanwezige bouwprofessionals kregen op alle vragen een duidelijk antwoord. Hoewel zij zeker potentie in het plan zien, zal de toekomst uitwijzen of en zo-ja waar plan 'Kommerbijbad' gerealiseerd kan en gaat worden.

De maquette van het Kommerbijbad, is de komende tijd nog te bewonderen in de unit tegenover de HEMA.

Meer berichten