SRFC U10 team op Internationiaal Rugby Beach toernooi Scheveningen
SRFC U10 team op Internationiaal Rugby Beach toernooi Scheveningen (Foto: )

SRFC op rugby beach toernooi in Scheveningen

SRFC op rugby beach toernooi Scheveningen

Als afsluiting van het rugby seizoen 2019 ging de Stichtsche Rugby Football Club afgelopen weekend met een U10 team naar het Scheveningen Beach Stadion. Hier wordt jaarlijks een internationaal rugby beach toernooi gespeeld waar ook jeugdteams uitkomen. De competitie was fors dit jaar met 40 jeugdteams U10 uit de Benelux. Beach rugby is in de basis hetzelfde als rugby op een grasveld. Enkele aanpassingen zijn een stuk kleiner veld, 5 spelers in competitie en een twee seconden regel, alles om de snelheid van het spel te bevorderen. Dat dit leidt tot een hele snelle spelvorm maakt het spelen op het strand erg leuk.

De jongens onder de 10 jaar, U10, gingen in hun eerste beach rugby wedstrijd van start tegen Delft die beduidend meer strandervaring hadden. Stichtsche moest even wennen aan het zand maar wisten toch een tweetal tries te maken. De tweede partij van 2x5 minuten was tegen Leiden. Hier gingen de Wolven goed van start. Tijdens de rust stonden de jongens met 3-2 voor. Spelen op het zand is uitermate zwaar en dat merkte het team in de tweede helft, Leiden was iets frisser en met een aantal snelle aanvallen wisten ze een voorsprong op te bouwen. Met 4-8 was Stichtsche tevreden, sterk gespeeld, goed gescoord en weer wat geleerd voor de volgende partij.

De derde partij was tegen topper Amstelveen en van meet af aan moesten de Wolven alle zeilen bijzetten om Amstelveen tegen te houden met tackels. Met één try voor het team uit Bilthoven en negen voor de tegenstander werd deze partij afgefloten. De laatste wedstrijd van de dag was een mooie opsteker voor Stichtsche. De partij tegen 't Gooi werd een waardige afsluiter met veel tries voor beide partijen. De winst was voor SRFC die met 11 tries zegevierde. Met deze winst op zak eindigde Stichtsche in de middenmoot. Een mooie prestatie voor een eerste beach toernooi. Na een harde Squeeze yell werd het rugby jaar afgesloten met een duik in de zee.

Toelichting bij foto:

SRFC U10 team op Internationiaal Rugby Beach toernooi Scheveningen

Meer berichten