Dit is Macho, die door Kaphingo Kids to school een opleiding automonteur kan volgen.
Dit is Macho, die door Kaphingo Kids to school een opleiding automonteur kan volgen. Foto van de facebook van Kaphingo Kids to school

Dagbesteders helpen Keniaanse jongeren om naar school te gaan.

14 september 2021 om 15:21 Lokaal Deel je nieuws

Dagbesteders helpen Keniaanse jongeren om naar school te gaan.

Een dagbesteding in Nederland geeft mensen de kans om zich te ontwikkelen door bijvoorbeeld een cursus of een opleiding. In Kenia is een opleiding kunnen volgen voor enorm veel jongeren niet zo vanzelfsprekend.

Het plaatsje Kaphingo ligt ongeveer 20 minuten rijden vanaf de kleine stad Mariakani. De organisatie Kaphingo kids to school is in dit afgelegen plaatsje hard aan het werk om kansarme jongeren in de schoolbanken en uit de armoede te krijgen. Het werk van dit goede doel heeft er voor gezorgd dat er ondertussen 36 kinderen op de basis en middelbare school zitten en zelfs 3 op de polytechniek beroepsopleiding.

Meewerken.com uit Soest en De Bilt heeft een inzamelingsactie voor Kaphingo Kids to school gehouden binnen de dagbesteding en maar liefst €360,85 opgehaald. Om een idee te krijgen waarom er voor dit specifieke goede doel is gekozen heeft de directeur van Meewerken.com Monica Falck een paar vragen beantwoord:

Wanneer en hoe ben je bekend geworden met dit goede doel?

Ik ken Mariette(de oprichtster van Kaphingo Kids to school) al zo’n 12 jaar. We zijn oud collega’s van s`Heerenloo. Toen zij naar Kenia verhuisde ben ik haar blijven volgen op Facebook. Daar is ze met Bimba getrouwd. Ze is nog wel terug geweest in Nederland en toen hebben we elkaar weer gesproken. Mariette heeft zich altijd ingezet voor de kinderen en armen in Kenia.

Wat vind je dat deze stichting uitzonderlijk maakt tegenover andere bekende goede doelen?

Het is lokaal, het geld komt geheel ten goede aan de kinderen en er zit geen organisatie met een duur pand tussen. Door de mensen in Kenia te helpen zich te ontwikkelen komt het land vooruit en zal de armoede afnemen. Dat is veel beter dan onze westerse wereld middels projecten op te dringen aan arme landen. Als ze het zelf kunnen zal dat meer voldoening en zelfvertrouwen geven.

Met hulp van dit soort initiatieven kunnen we ervoor zorgen Macho(zie foto) zijn opleiding tot automonteur kan doen en er nog vele anderen geholpen kunnen worden

Bent u geïnspireerd door dit verhaal en wilt u ook een helpende hand bieden om kinderen naar school te krijgen, check dan de Facebook pagina van Kaphingo Kids to school.

Geschreven door: Patrick Dickens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie