Reparateur Hardy aan de slag met de filmprojector van meneer Sanders
FOTO: Frans Poot
Reparateur Hardy aan de slag met de filmprojector van meneer Sanders FOTO: Frans Poot

Slot achtste seizoen Repair Cafe Bilthoven

Afgelopen zaterdag sloot Repair Cafe Bilthoven haar achtste seizoen af. De reparatievrijwilligers verrichtten zo'n 70 reparaties. Kleding, koffiezet aparaten, stereo apparatuur, een broodbakmachine, fietsen, van alles kwam voorbij.

Meneer Sanders kwam langs met een oude, kapotte, filmprojector. De stekkerdoos in het apparaat bleek gebroken. Dit formaat stekkerdoos is niet meer te krijgen dus moest reparateur Hardy zelf iets verzinnen. Gelukkig vond hij ergens nog eenzelfde doos die perfect paste en die hij er vervolgens, met wat gepriegel en hulp van collega Arjan, in soldeerde. Toen nog een nieuw snoer eraan, en hij deed het! Meneer Sanders vertrok zeer gelukkig naar huis omdat hij nu films kon kijken die hij al 40 jaar niet meer had gezien.

Ondertussen was reparateur Jochem aan het werk met de Delonghi koffiemachine van de familie Haverkamp. "Eindelijk een apparaat wat gemaakt is om gerepareerd te worden", zei Jochem blij. Het apparaat ging makkelijk open, het bleek dat er een boon vastzat, die ook makkelijk kon worden verwijderd. Toen nog even doorgesmeerd, en de familie Haverkamp kan weer aan de koffie.

Het Repair Cafe Bilthoven wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met welzijnsorganisatie WVT. Het volgende Repair Cafe Bilthoven is op zaterdag 21 september. Meer info: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/

Meer berichten