Een avond met Arjan Dwarshuis

De man die het wereldrecord vogelen op zijn naam heeft staan, Arjan Dwarshuis, geeft donderdag 11 juli 2019 een lezing bij Bilthovense Boekhandel. Dit natuurlijk naar aanleiding van zijn reis en het daarover verschenen boek Een bevlogen jaar.

Toen Arjan Dwarshuis op zijn twintigste – in het holst van de nacht, op het dak van een vrachtwagen in het Andes-gebergte – voor het eerst van het fenomeen Big Year hoorde, het legendarische record vogels kijken, nam hij zich voor ooit wereldrecordhouder te worden.

Voor de meeste mensen blijft zo'n voornemen een droom, maar Dwarshuis zette door: tien jaar later begon hij zijn reis die hem een jaar lang door veertig landen en vijf continenten voerde. Zou hij een jaar lang gezond blijven? Zou zijn relatie standhouden? Zou hij deze mentale en fysieke uitputtingsslag tot een goed einde weten te brengen? En zou hij het vorige record weten te breken?

Een bevlogen jaar is het verhaal over de reis van zijn leven; een duizelingwekkend en krankzinnig avontuur waarin hij dag in, dag uit, een jaar lang, naar vogels zoekt. Van de apenarend op de Filipijnen tot de hoorngoean in de nevelwouden van Guatemala: Arjan Dwarshuis heeft ze gezien. Zijn verslag is niet alleen een meeslepend avontuur, het biedt ook een onthutsende blik op de teloorgang van de natuur.


Arjan wist 6852 vogelsoorten in 366 dagen tijd te 'scoren'. Hij ging niet alleen op reis om zijn eigen droom na te jagen, maar minstens zo belangrijk was zijn missie: aandacht vragen voor de bescherming. Eén op de zeven vogelsoorten wordt met uitsterven bedreigd.

Donderdag 11 juli belooft een avond te worden vol verhalen over reizen en vogels van de enthousiaste verteller Dwarshuis. Deze avond gaat om 20.00 uur van start en u bent allen van harte welkom! Entree is € 7,50. Graag vooraf aanmelden via info@bilthovenseboekhandel.nl of 030-2281014.

Meer berichten