Landgoed Princenhof
Landgoed Princenhof Landschap Erfgoed Utrecht

Doe mee aan de Bijzondere Buitendag op landgoed Princenhof!

20 september 2021 om 13:05 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 25 september kun je tussen 9:30 en 14:30 meedoen aan de Bijzondere Buitendag van Landschap Erfgoed Utrecht. De organisatie houdt deze speciale werkdagen in de natuur om mensen te laten proeven aan vrijwilligerswerk in de provincie Utrecht.

Op 25 september wordt op het landgoed gewerkt aan de hei. Met de handen, spades, snoeischaren en zagen wordt ongewenste begroeiing weggehaald. Ook is er een rondleiding over het landgoed. Werkbegeleiders zijn aanwezig om te helpen en te vertellen over het werk en voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Aanmelden is verplicht en kan via de link: https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/agenda/2021/september/bijzondere-buitendag-op-landgoed-princenhof-in-bilthoven/

Op landgoed Princenhof staat de natuur centraal. Twaalf jaar geleden is er flink wat natuur teruggebracht: graszodenland werd omgezet naar natuur, bosschages aangelegd en een poel en heide gecreëerd. Kwetsbare flora en fauna, zoals bijvoorbeeld klein zonnedauw of jonge reetjes, floreren er nu. Om dit alles te behouden is natuurbeheer noodzakelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie