Wandel mee vanuit Utrecht en ontdek de mooiste plekken in de omgeving.
Wandel mee vanuit Utrecht en ontdek de mooiste plekken in de omgeving. Michiel Zwart

Loop langs forten in onze omgeving

22 september 2021 om 08:59 Activiteiten

GROENEKAN/UTRECHT Op 9 oktober komt de Waterlinie Wandeltocht terug naar Utrecht en omgeving. Wandelaars ervaren een uniek wandelevenement waarbij natuur, cultuur, historie en veel gezelligheid centraal staan. 

Vanaf Stadion Galgenwaard starten vijf verschillende routes die langs de rand van de stad en door de groene omgeving van Utrecht voeren. De Waterlinie Wandeltocht voert de deelnemers door UNESCO werelderfgoed.
Sommige forten zijn normaal gesproken gesloten voor publiek. Voor de Waterlinie Wandeltocht worden de deuren geopend. Ook de pas nog door de Verfdokter beschilderde groepsschuilplaats bij Fort de Gagel ligt op de route. De langere wandelingen van 24 en 38 kilometer komen onder meer langs Fort Voordorp en Fort Ruigenhoek in Groenekan.
Er zijn vijf verschillende routes van 10, 14, 20, 24 en 38 kilometer waarbij elk fort zijn eigen verhaal vertelt en voor entertainment zorgt. In vorige edities zagen we bijvoorbeeld al vliegers, dansers, zangers, musici en andere artiesten. Voor de fijnproevers is er onderweg meer dan genoeg te beleven. Geniet op de terrassen bij de forten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Lokale ondernemers bieden streekproducten aan. Natuurlijk krijgen alle deelnemers na afloop een mooi aandenken mee naar huis. “Het is erg leuk, goed georganiseerd. En natuurlijk: de omgeving is prachtig en verrassend,” laat een deelnemer uit de vorige editie weten.
Het Diabetes Fonds omarmt de Waterlinie Wandeltochten. Beide organisaties slaan de handen ineen om mensen op een leuke en makkelijke manier op de been te krijgen enerzijds en hopelijk hiermee ook meer diabetesonderzoek mogelijk te maken. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen aan het Diabetes Fonds. Ook kunnen ze hun inzet tijdens de wandeltocht laten sponsoren.

INSCHRIJVEN

Meer informatie en inschrijven: www.waterliniewandeltocht.nl of info@waterliniewandeltocht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie