Gooien, vangen, schieten op de korf; alles kwam voorbij tijdens de Giga Kangoeroedag
Gooien, vangen, schieten op de korf; alles kwam voorbij tijdens de Giga Kangoeroedag Bianca Berger - van Eck

NOVA kijkt vol trots terug op de Giga Kangoeroedag 2021

26 september 2021 om 13:41 Overig Deel je nieuws

‘Dit was echt de mooiste dag van de wereld’, zei een meisje toen zij aan het einde van de Giga Kangoeroedag van het veld liep. Dat is zo’n beetje het grootste compliment dat NOVA kon krijgen toen woensdag 22 september 900 kinderen kwamen sporten bij de korfbalvereniging. Het was alweer de vierde keer dat Nova deze dag organiseerde voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van basisscholen uit De Bilt en Bilthoven.

De sfeer zat er al gelijk goed in toen wethouder Madeleine Bakker-Smit de dag opende door samen met een leerling van één van de basisscholen de eerste bal door de korf te gooien. Hierna konden de kinderen vol enthousiasme met elkaar gaan sporten. Nova ontving negen scholen verdeeld over drie rondes. Tijdens deze rondes deden de kinderen in groepjes allemaal verschillende spelletjes.

Na afloop ontvingen alle kinderen een welverdiende medaille en een stickerkaart. Met deze stickerkaart kunnen ze nog drie keer gratis meetrainen op zaterdagochtend met de Kangoeroes bij Nova. Afgelopen zaterdag kwamen er al 25 kinderen meedoen.

Naast de kinderen genoten ook de aanwezige ouders en leerkrachten van de Giga Kangoeroedag. ‘Wat een superdag voor de kinderen. Al die blije gezichtjes en wat een super geoliede organisatie’, was de reactie van één van de juffen die met haar klas bij de Giga Kangoeroedag was. Organisator Annemiek van der Ploeg hoorde achteraf meerdere van deze geluiden en blikt terug: ‘Er overheerst bij ons een gevoel van grote trots. Het is zo gaaf dat we dit met elkaar hebben neergezet voor de kinderen. Het is echt teamwork geweest.’

Organisator Tjitske Frank benadrukt dan ook alle hulp die Nova kreeg. ‘Nova had deze dag niet kunnen organiseren zonder de subsidie van de Biltse Sportfederatie en de sponsoren Albert Heijn De Bilt, Van der Laan Groente en Fruit, en Koeleman accountants & belastingadviseurs.’ De club kreeg hulp van tientallen vrijwilligers. ‘Er hielpen 75 studenten mee van Sport College Utrecht en Sportacademie Amersfoort, dat was enorm fijn.’ Ook (ouders van) Nova-leden droegen hun steentje bij. ‘Allen hebben zich enorm ingezet om deze dag tot een succes te maken.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie