Afbeelding
Anne Marie Gout

Tien jaar Repair Cafe Bilthoven

27 september 2021 om 10:51 Overig

BILTHOVEN Tien jaar geleden, op de laatste zaterdag van september 2011, werd het eerste Repair Cafe in Bilthoven georganiseerd. Het plan was ontstaan bij leden van Transition Town de Bilt en werd warm ontvangen door welzijnsorganisatie WVT. In die tien jaar is er een team met ruim 20 reparatie vrijwilligers opgebouwd, en een grote kring aan vaste bezoekers. Mensen in de gemeente de Bilt weten dat zij met hun kapotte spullen van harte welkom zijn, en dat de reparateurs altijd weer met veel geduld de ingebrachte apparaten, kledingstukken, fietsen e.a. onderzoeken en hun uiterste best doen het gevonden euvel ook te fiksen. En het onderzoek en reparatie doen zij samen met de eigenaar. Iedere keer weer een mooi moment van samenwerking en ontmoeting in onze gemeente.

Een leuk voorbeeld van zo’n reparatie vormt de boormachine van Hugo uit Bilthoven. In oktober 2020 kwam hij met dit apparaat naar het Repair Cafe. Hij had de boormachine tweedehands gekocht, maar hij bleek niet goed te werken. Reparateur Frank uit Maartensdijk nam uitgebreid de tijd om het apparaat te onderzoeken, en ontdekte dat er een bepaald onderdeel, een schakelaar stuk was. Hij legde Hugo uit welk onderdeel het was. Het lukte Hugo het onderdeel vanuit China te bestellen. Inmiddels was er een lockdown, en zo kwam hij afgelopen zaterdag met de boor en de schakelaar bij het Repair Cafe. Frank haalde de boor, samen met Hugo, nogmaals uit elkaar en zette de schakelaar erin. En, hij deed het weer helemaal!

Het volgende Repair Cafe bij de WVT is op zaterdag 23 oktober. Meer info op: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/over-repair-cafe-bilthoven/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie