Edwin Plug
Edwin Plug Archief

We mogen weer!

29 september 2021 om 08:57 Column

Column

Afgelopen zaterdag ging onze maatschappij officieel weer ‘open’ na de coronacrisis. Door de hele gemeente waren er daarom activiteiten georganiseerd om dit met elkaar te vieren. Uiteraard ben ik in onze Vierstee geweest om te kijken en te horen wat er zich daar afspeelde. Ik was blij verrast! Er werd gesport door Salvo, er werd gedanst door To Move, Kunst en Genoegen speelde de sterren van de hemel, er werd gezongen door het AZM enz. Wat was het heerlijk om mee te maken dat het gebouw weer “leeft” en mensen weer plezier kunnen hebben in het met elkaar uitoefenen van al hun hobby’s!

Het is bijzonder om te merken dat de Vierstee na de coronacrisis moeiteloos en geruisloos zijn zo belangrijke positie in onze samenleving terug krijgt. Dat gebeurt natuurlijk niet door ‘de stenen’, het zijn de mensen die het gebouw tot leven brengen. Dit zijn de vele vrijwilligers van de verenigingen, maar ook de deelnemers aan de activiteiten en het beheerderteam onder leiding van Gerrit Sodaar. De komende weken zal de Vierstee en Maartensdijk als dorp hopelijk steeds verder tot leven komen en kunnen alle normale activiteiten weer als vanouds opgestart worden. Chapeau voor iedereen die daar toe bijdraagt! Dankzij jullie houden we Maartensdijk leefbaar en een fijn dorp om in te wonen en samen te leven.

Ook de vrijwilligers van Stichting Vierstee 2.0 staan te trappelen van ongeduld om de activiteiten op te starten. Donderdag 14 oktober zal er als eerste weer een Aan de Keukentafel georganiseerd worden. Heerlijk! We mogen met elkaar aan tafel om gezellig en smaakvol te dineren. Wat ben ik daar blij mee! Het kan weer… en ik weet dat veel mensen (net als ik) daar naar uitgekeken hebben.

En nog een andere Vierstee 2.0 nieuwtje: De voorbereidingen voor Moving Maartensdijk editie 2022 zijn gestart! Dit bijzondere tweedaagse feestje is gepland voor donderdag 6 en vrijdag 7 januari 2022. Zet ze alvast maar op de kalender! Vanuit een groot aantal verenigingen en andere eerdere deelnemers hebben we als organisatoren al fantastische reacties gekregen; zij doen graag weer mee! Wilt u ook nog een bijzonder activiteit organiseren of op welke andere wijze dan ook (misschien wel als vrijwilliger of een beetje financieel?) Moving Maartensdijk 2022 ondersteunen of mogelijk maken? Neem dan contact met ons op via bestuur@vierstee.nl. We hebben er heel veel zin in en zitten weer vol met ideeën om er geweldige dagen van te maken. Gelukkig... We mogen weer!

Door Edwin Plug

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie