SSW, Wits en Van Dillen werken samen aan prettig en betaalbaar wonen aan de Hessenweg in De Bilt. Foto: Hans Lebbe
SSW, Wits en Van Dillen werken samen aan prettig en betaalbaar wonen aan de Hessenweg in De Bilt. Foto: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe )

Project woningverbetering Hessenweg De Bilt gestart

Tot het eind van dit jaar krijgen 28 huurwoningen aan de Hessenweg een ingrijpende opknapbeurt.

De Bilt - Woonstichting SSW werkt hiervoor samen met Wits Vastgoedonderhoud die het werk m.o.v. Bouwbedrijf Van Dillen uitvoert. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners in hun woning blijven. Ook hebben bewoners een stempelkaart ontvangen om even te ontspannen met een kopje koffie of thee bij de lunchroom in hun straat.

Energiezuiniger

In ruil voor een huurverhoging krijgen de bewoners een woning met minder energielasten en meer wooncomfort. Dankzij vloer-, dak- en gevelisolatie, isolatieglas en mechanische ventilatie. Ook worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals een schilderbeurt, nieuw hang- en sluitwerk en nieuwe rookmelders. Indien nodig, worden ook keuken, badkamer en toilet vernieuwd.

Voor en met de bewoners

Bij de ontwikkeling van het verbeter- en sociaal plan heeft een aantal bewoners in een klankbordgroep met SSW meegedacht. Ook heeft SSW met de aannemer alle bewoners bezocht en hun woonsituatie en -wensen besproken. Dankzij deze aanpak stemden alle bewoners in met het definitieve verbeterplan voor hun woning. Marco Pater, manager Bedrijfsvoering en Vastgoed: "We zijn heel trots op deze samenwerking met bewoners en aannemer. De woningen zijn straks klaar voor de toekomst, terwijl de karakteristieke aanblik behouden blijft."

Meer berichten