Plus-certificaat voor Buurtbemiddeling MeanderOmnium

Wilbert van den Hoeven en Ellen van Tilburg, de coördinatoren Buurtbemiddeling
Wilbert van den Hoeven en Ellen van Tilburg, de coördinatoren Buurtbemiddeling

De Buurtbemiddelingsprojecten van MeanderOmnium in Zeist, Bunnik en De Bilt hebben van het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid bij de twee- jaarlijkse her-certificering het Plus-certificaat ontvangen.

Plus-Certificaat ontvangen

Het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CVC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat Buurtmiddeling in zowel Zeist, Bunnik als in De Bilt met maximale scores voldoet aan de gestelde eisen en er geen aanbevelingen zijn om de werkwijze aan te passen. Sinds de certificering in 2013 is dit de derde keer dat het Plus-certificaat is ontvangen. Met het Plus-certificaat wordt aangetoond dat de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling uitstekend is geïmplementeerd.

Buurtbemiddeling is de 1e hulp bij burenruzie.

In de top drie van aanmeldingen stonden ook in 2018 geluidsoverlast, pesterijen en 'buitenproblemen', volgens Wilbert van den Hoeven en Ellen van Tilburg, de coördinatoren Buurtbemiddeling.' Dit gaat bijvoorbeeld over een verkeerd geplaatste schutting of overhangende takken in de tuin, de rook van een barbecue op het balkon van de buren, of huisdieren die in de tuin worden uitgelaten.' In deze tijd van het jaar met hoge temperaturen, zijn we meer buiten en staan de ramen open. Buren hebben meer met elkaar te maken en meer van elkaar te verdragen. Houdt rekening met elkaar en bespreek het met je buren als je overlast ervaart. Laat de spanning niet oplopen, maar ga met elkaar in gesprek.

Behoefte aan meer informatie of advies? Bel met Buurtbemiddeling Meander Omnium tel: 030 -267 77 87 of mail naar buurtbemiddeling@meanderomnium.nl . Meer informatie is te vinden op www.meanderomnium /Buurtbemiddeling.

Meer berichten