Foto:

Stichting Old Grand-Dad Nederland schenkt lesmaterialen aan Stichting Ariane de Ranitz voor paardrijlessen voor jongeren m..

Stichting Old Grand-Dad Nederland schenkt lesmaterialen aan Stichting Ariane de Ranitz voor paardrijlessen voor jongeren met uiteenlopende beperkingen.

GROENEKAN – De golfende grootvadersorganisatie Stichting Old Grand-Dad (OGD) schenkt aan Stichting Ariane de Ranitz op de slotdag van haar paardrijseizoen 30 juni as rond 16.45 uur de donatie voor lesmaterialen in Groenekan.

Stichting OGD steunt gehandicapte jeugd door middel van materiaalvoorzieningen. Doelstelling van de OGD is het bevorderen en ondersteunen van sport-, spel- en beweging, in welke vorm dan ook, voor jeugdigen met een beperking tot dertig jaar.

ODG Nederland zorgt ervoor dat Stichting Ariane de Ranitz, die paardrijlessen verzorgt voor mensen met uiteenlopende beperkingen, ondersteunend lesmateriaal kan aanschaffen zoals zachte hindernisbalken en een geluidsinstallatie voor de instructeur waarmee ruiters via oortjes geïnstrueerd kunnen worden, individueel of als groep. Deze toezegging is voor Stichting Ariane zowel materieel als immaterieel een steun in de rug omdat de ruiters hiermee hun vaardigheden en het verantwoord en plezierig bewegen kunnen vergroten.

Penningmeester van de OGD Gerrit Horlings overhandigt de schenking zondag 30 juni as rond 16.45 uur bij Stal van Brenk in Groenekan (Voordorpsedijk 29) op de slotdag van Stichting Ariane. Elke laatste zondag van het paardrijseizoen laten de ruiters van Stichting Ariane de Ranitz zien wat zij geleerd hebben en ontvangen zij hun diploma.


Stichting Ariane de Ranitz zet zich al meer dan 50 jaar in voor het mogelijk maken van paardrijden voor mensen met uiteenlopende beperkingen in Groenekan. De Stichting heeft de ANBI status en dankzij subsidies, giften en sponsoring zijn onze lessen betaalbaar.

Meer berichten