De Bilt Gaat Open.
De Bilt Gaat Open. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Ondernemers en kunstenaars van Buro Lou houden officiële opening

1 oktober 2021 om 11:35 Activiteiten

BILTHOVEN Sinds de zomer van 2020 is er weer leven in het verlaten politiebureau aan de Leyenseweg in Bilthoven. Stichting LOU (Leegstand Oplossers Utrecht) werkt samen met projectontwikkelaars Aalberts BV en DID BV en verzorgt tijdelijk leegstandsbeheer met een maatschappelijk oogpunt.

Onder de naam Buro Lou zijn er ruim 55 lokale ondernemers en kunstenaars in het pand getrokken om een ontmoetingsplek te creëren voor alle inwoners van De Bilt en Bilthoven. Zo komt een verlaten plek weer tot leven en wordt er waarde toegekend aan een gebied dat wacht op ontwikkeling.

Buurtinitiatieven

Een van de belangrijke pijlers van LOU projecten is het ondersteunen van lokale initiatieven en buurtprojecten. Alle gebruikers zetten zich in ruil voor een betaalbare werkruimte in om gedurende de looptijd iets te betekenen voor omwonenden.

Buro Lou heeft zich tot een bruisende plek ontpopt, voor en door bewoners van de Bilt. Door COVID-19 moesten evenementen en buurtinitiatieven voorlopig wachten, maar daar komt nu er meer mogelijk is ook snel verandering in.

Multifunctioneel programma

Zo is in samenwerking met de gemeente een ontheffing gerealiseerd voor kleinschalige tijdelijke horeca en een micro-bakkerij. Ook mogen een aantal enthousiaste bewoners hun geluk beproeven met een yoga- en meditatiestudio onder de naam “Bij Lou”. Verder huisvest het pand o.a. een fietsenmaker, kunstenaars, een keramiek-studio, een schilderschool, een kapper, diverse coaches, websiteontwerpers, een muziekschool en het lokale initiatief “Plog-it Up”.

Samenwerking met buurtverenigingen en Wijkraad De Leijen

In de oude ME-Loods op het achter terrein organiseert Stichting Watdajel een cultureel ontmoetingscentrum, met ruimte voor besloten evenementen, workshops, vergaderingen en een heuse buurt-bioscoop. Buro Lou werkt samen met de diverse buurtvereniging en wijkraad de Leijen en zet samen met hen buurtinitiatieven op zoals insectenhotels, hondenpoep bordjes, een buurttuin en een educatief project rondom een circulaire kippenren.

Feestelijke opening

Op 9 oktober van 10:30 tot 22:30 uur start Buro Lou met een officiële en feestelijke opening gevolgd door een veelzijdig programma vol workshops, rondleidingen langs de oude schietbaan en gevangenis, open ateliers en heerlijk eten en drinken van de Bakkert en House of Toast.
Meer informatie en het volledige programma is vanaf 4 oktober te vinden op de website www.burolou.nl en via instagram en facebook.

De Bilt Gaat Open.
De Bilt Gaat Open.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie