Stem op een van de genomineerden voor het Groene Lintje 2021

1 oktober 2021 om 13:03 Lokaal Deel je nieuws

Ook dit jaar reikt GroenLinks De Bilt weer het Groene Lintje uit aan een organisatie, bedrijf of persoon die een bijzondere bijdrage levert aan een sociaal en duurzaam De Bilt. Drie genomineerden komen hiervoor in aanmerking en alle inwoners van de gemeente De Bilt kunnen tot en met 14 oktober op hen stemmen via de website debilt.groenlinks.nl. De winnaar krijgt vervolgens het Groene Lintje 2021 een dag later uitgereikt, dat wil zeggen op vrijdag 15 oktober rond 17.30 uur, tijdens de Biltse streekmarkt bij kinderboerderij De Schaapskooi (achter het Lichtruim) in Bilthoven.

De drie genomineerden zijn:

·         Bestuur Vereniging van Eigenaren Kruisbekflat Bilthoven

De bestuursleden van de VvE van de Kruisbekflat zijn genomineerd, omdat zij de vernieuwing van het dak van de flat meteen aangrepen om te verduurzamen. Dat is geen vanzelfsprekendheid, want je moet veel uitzoeken en alle medebewoners meekrijgen. Er ligt nu een duurzaam dak met zonnepanelen, de verlichting die 24 uur per dag brandde, is vervangen door ledverlichting met bewegingssensoren en de verwarmingsbuizen in de kelderboxen zijn geïsoleerd. Kortom: een hele mooie bijdrage aan minder en schonere energie én een mooi voorbeeld voor andere VvE’s.

·         Duurzaam De Bilt

Duurzaam De Bilt is een netwerk van 5 koplopers: namelijk BENG!, BiltsHeerlijk, Samen voor De Bilt, Wereldwinkel en Werkgroep Fairtrade De Bilt. Het netwerk organiseert dit jaar voor de vierde keer de Biltse Week van de Duurzaamheid. De week is bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven om in actie te komen en samen te werken aan een betere leefomgeving voor nu en voor toekomstige generaties, en met resultaat! Vorig jaar zijn er tijdens de week twee werkgroepen ontstaan met enthousiaste inwoners die zich inzetten voor een circulaire economie en voor biodiversiteit. Het initiatief heeft ook elders navolging gekregen, zo vindt er bijvoorbeeld ook in onze buurgemeente Zeist volgende week een Duurzame Week plaats.

·         Voedselbank De Bilt

Voedselbank De Bilt bestaat al 10 jaar, maar zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, aldus voorzitter Jolanda van Hulst. De vrijwilligers van de Voedselbank helpen wekelijks meer dan 140 huishoudens (ruim 380 personen) met voedselhulp. Het gaat hier om huishoudens die te weinig geld over hebben om voedsel en kleding te kopen. Daarnaast wil de Voedselbank verspilling van voedsel tegengaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie