Er groeit iets moois in bij HSV Centrals De Bilt

3 oktober 2021 om 15:22 Honkbal Deel je nieuws

GROENEKAN I have a Dream, de titel van een beroemde rede van Martin Luther King, welke naar alle waarschijnlijkheid bij onze voorzitter in de boekenkast staat. De meeste dromen zijn bedrog, zoals Marco Borsato zong, maar deze cd komt niet in zijn collectie voor. Dromen mag en er komt er ook wel eens één uit. Het bestuur loopt al een tijd met een plan in om het eerste team in de toekomst naar een hoger niveau te tillen, maar hoe doe je dat? Na diverse vergaderingen is besloten, dat dit maar op één manier kan, namelijk door de crème de la crème op het gebied van pitching en hitting vast te leggen, waardoor de spelers van junioren 1 trainingen voorgeschoteld krijgen, waar ze enorm veel van leren en elke week beter van worden. 

Ga maar na, welke vereniging kan zeggen, dat ze trainers onder contract hebben als legend Eric de Vries, die op 5 WK’s, 6 EK’s, bij de Inter Continental Cup, op de Olympische Spelen 1988 en diverse Europa Cups actief was op de heuvel en thans eigenaar is van pitcheracademie EPA; Kaj Timmermans, pitcher van recordhouder Curacao Neptunus en Kingdom of the Netherlands, waarmee hij op 19 september jl Europees Kampioen werd alsmede pitchingcoach van Nederland onder 15; Hittingcoach Vince Rooi speelde voor Nederland in de 2009 World Baseball Classic en werd wereldkampioen in 2011, het was nog nooit voorgekomen dat een Europees team het WK had gewonnen en de spelers zijn voor deze unieke prestatie allemaal geridderd en last but not least Marlon Frolijk, voormalig international en coach van RCH/Pinguins, die afgelopen seizoen is verkozen tot coach van het jaar en momenteel met zijn team trotse koploper is in de 1e klasse, met andere woorden allemaal toppers op hun gebied.  

Ons junioren 1 team o.l.v. Joop Striekwold en Kirby Teall komt uit in de eerste klasse A en neemt halverwege het seizoen een prachtige 5e plaats in. De ploeg bestaat uit een viertal aspiranten van 15 jaar, een paar bloedfanatieke junioren in de leeftijd van 16-18 en hun nestor van 21, die liefkozend opa wordt genoemd. Volgend seizoen blijven de boys grotendeels bij elkaar, dus de ploeg wordt er alleen maar sterker op, zeker nu er regelmatig nieuwe aanmeldingen binnen komen, wat vooral te maken heeft met de positieve berichtgeving over deze club.

Deze week speelden zij een derby uit tegen Quick Amersfoort, er werd al om 8.15 uur verzameld i.v.m. het vroege tijdstip van de wedstrijd 9.30 uur, bij honkbal is een goede warming-up echt noodzakelijk, om blessures aan armen en benen te voorkomen.

Het beeld, dat een honkbalwedstrijd vaak saai is en lang duurt, werd zaterdag door Quick Amersfoort junioren 1 en Centrals junioren 1 volledig gelogenstraft, de toeschouwers werden vanaf de eerste inning meegesleept in een spektakel, dat zijn weerga niet kende met een bizar einde als kers op de taart, het was pure reclame voor deze mooie sport. Bij een achterstand van 4-1 was de slagploeg van de Centrals warmgedraaid en met een paar prachtige klappen, ondermeer een double van Anton en een triple van Bram, draaiden zij de boel volledig om en stond er 4-8 op het denkbeeldige scorebord. Het taaie Quick bleef knokken voor een beter resultaat, want binnen de kortste keren wisten de dappere Amersfoorters de honken vol te krijgen en na een wild pitch worden de coaches bij 6-8 stand gedwongen om pitcher Guido te vervangen door Mylan. Nog niet echt warm gegooid, moest hij toestaan, dat de Centrals met een 11-8 achterstand de laatste slagbeurt ingingen, wederom een ommekeer, waarmee de Centrals moesten dealen, want een zeker lijkende overwinning leek ineens ver weg. Slagtrainer Vince Rooi heeft de jongens echter bijgebracht, dat je nooit moet opgeven, want een wedstrijd is pas afgelopen, als de laatste bal is gegooid. De 2e werper van Quick Davey Vrolijk raakte zichtbaar vermoeid en moest 2 vrije lopen toestaan aan Siebren en Mylan, Dylan kwam op het moment suprême door met een hit en het geroezemoes op de tribunes was hoorbaar, het zal toch niet....Jochem en Anton waren niet te houden en brachten de Centralsaanhang in pure extase, de stand werd van 11-8 omgedraaid naar 11-12(!) een huzarenstukje. Toen kon het nagelbijten beginnen, want zouden de Centrals Quick in de laatste slagbeurt van scoren af weten te houden? In eerste instantie niet, want al snel waren het 1e en 2e honk bezet. Mylan, die een enorme druk moest voelen, rechtte zijn rug, hij gooide met 3 slag de 3e slagman uit, de volgende Amersfoorter was te gretig en sloeg de breaking ball recht de lucht in, welke een prooi was voor catcher Dylan, 2 uit derhalve. Centrals supporters hielden hun adem in, de pitch, waarin Mylan alles gooide, wat hij in zich had, er volgde een grondbal, recht op Bram af en deze vuurde naar 2e honkman Siebren....wat een ontlading bij iedereen, 3 uit en de Centrals winnen met 11-12. De ouders keken elkaar aan met een trotse blik, terwijl aan de overkant Quick Amersfoort met een kater in de dug-out zat, dat hoort bij sport, maar wat hebben die mannetjes er voor gestreden, 2 goede ploegen, die de mensen vermaakt hebben 2 1/2 uur lang.

Op 22-10-2021 vindt er op het Centrals-complex van 13.00 tot 16.00 uur een heuse Baseball Clinic plaats onder leiding van Vince Rooi, is je interesse gewekt, schrijf je  dan in voor dit kosteloze spektakel om het gevoel te krijgen wat het is om door een wereldkampioen getraind te worden. Het emailadres hiervoor is secretariaat@centrals.nl en we hopen je te kunnen verwelkomen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie