Juno en Yfke in actie voor de Groenekanseweg

Zoef…zoef.. daar gaat weer een auto die veel te hard over de Groenekanseweg in De Bilt rijdt. Kinderen willen graag veilig op de stoep kunnen spelen of oversteken, maar dat is haast onmogelijk door de hoeveelheid auto's die er rijden. Tijd voor actie dachten Juno en Yfke.

Juno en Yfke, allebei in groep 6 van basisschool De Regenboog zijn het zat. Ze vinden dat je als kind veilig de weg over moet kunnen steken. Dit is vaak onmogelijk, omdat er zoveel auto's rijden. Daarnaast rijden de auto's veel te hard. 'Heel erg gevaarlijk!', zegt Juno die laatst ook heeft meegemaakt dat er een poes bij hun voor de deur is doodgereden. 'En dat was niet de eerste keer',  zegt Yfke. Haar eigen poes is een paar jaar geleden ook aangereden. Deze meiden vinden het voor de dieren heel erg zielig, maar ze zien ook hoe lastig het voor ouderen is die ook de weg over willen steken. 

Op zondagmiddag 30 juni hebben Juno en Yfke een brief gegeven aan alle bewoners van de Groenekanseweg. Zij hopen dat er zoveel mogelijk mensen deze brief willen ondertekenen. 

Heeft u deze brief in de brievenbus gevonden? Help deze meiden met hun actie om er voor te zorgen dat er minder hard op de Groenekanseweg wordt gereden!  

Meer berichten