Dit artikel wordt u aangeboden door GezondOud
Dit artikel wordt u aangeboden door GezondOud Lyan van Furth

Gezondheidsvoordelen van sporten in de buitenlucht

5 oktober 2021 om 13:43 Zakelijk

DE BILT Bij GezondOud kun je het hele jaar door sporten op de mooiste plekken in de natuur. Zo sporten wij wekelijks met gezellige groepen in de Biltse Duinen. Naast dat het lekker en gezellig is, heeft buiten sporten ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen.

Al heel wat jaren wordt de relatie tussen natuur en gezondheid onderzocht met tot op heden louter positieve resultaten. Zo zorgen het vele groen, de frisse buitenlucht en de rust voor allerlei zintuiglijke prikkels en een ontspannen gevoel. 

Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat zonlicht een directe invloed heeft op je hormoonstelsel. Het gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt, wat je schildklier stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Ook maak je door zonlicht meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je lichaam beter beschermd wordt tegen bacteriën en virussen. Vitamine D, dat je lichaam aanmaakt uit zonlicht, zorgt weer voor sterkere botten, een fitter gevoel en een beter slaapritme. Ook niet onbelangrijk: het is bewezen dat sporten in de buitenlucht een vertragende werking heeft op dementie. 

De buitentrainingen van GezondOud worden gegeven door professionele trainers. Tijdens de training wordt gewerkt aan de conditie, de stabiliteit, de mobiliteit en doen we spierversterkende oefeningen. De trainingen zijn lekker inspannend maar ook oergezellig. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.gezondoud.nl of bel 06-53837045

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie