Keramist Phillipp van der Zeeuw kijkt uit naar de keramieklessen.
Keramist Phillipp van der Zeeuw kijkt uit naar de keramieklessen. Eigen archief

‘Het werken met klei is iets magisch’

7 oktober 2021 om 12:12 Activiteiten

Keramieklessen Phillipp van der Zeeuw weer van start!

MAARTENSDIJK Door de coronacrisis lagen de keramieklessen van de keramist Phillipp van der Zeeuw bijna 1,5 jaar stil. Met het versoepelen van de maatregelen is het nu gelukkig weer mogelijk om de lessen te hervatten. Niet alleen Phillipp, maar ook veel van zijn leerlingen, hebben reikhalzend naar dit moment uitgekeken. “Het werken met de klei, het creëren van een eigen kunstwerk en het proces van bakken en afwerken heeft iets magisch”, aldus Van der Zeeuw. “Elk proces begint met een vormloos en nietszeggend stuk klei en uiteindelijk ontstaat er een unieke creatie, in welke vorm dan ook. Veel mensen die ik les geef genieten van het hele proces. Hoe mooi is dat?”

INTERACTIEF PROCES Klei is een makkelijk te bewerken grondstof. Iedereen kan met de juiste begeleiding en via de “tips & tricks” van Phillipp op zijn/haar eigen manier en tempo leren hoe de klei om te vormen tot een geheel eigen kunstwerk. “Ik bemoei me eigenlijk nooit inhoudelijk met het werk waar de cursist op dat moment mee bezig is. Wel probeer ik via praktische aanwijzingen inzicht te geven in de werking van de materialen die we gebruiken. Ook geef ik tips en tricks bij het opzetten of uitwerking van een eigen werk. Maar, wat de cursist uiteindelijk met de klei creëert is de uitkomt van zijn eigen creatieve proces.” Door deze aanpak komt de cursist tijdens de lessen steeds verder in het proces om de kunst van het creëren van een werk uit klei onder de knie te krijgen. “Het proces om te komen van klei tot creatie is altijd volledig interactief, dat maakt het geheel juist zo mooi” voegt Phillipp nog toe. 

OVER VAN DER ZEEUW Phillipp van der Zeeuw is zeker geen onbekende in de kunstenaarswereld. Hij maakte onder meer het keramiekkunstwerk voor de Vierstee in Maartensdijk en de herdenkingsplaquette 75 jaar vrijheid voor het gemeentehuis Jagtlust. Ook werkte hij voor o.a. de ambassade van Canada en maakte hij vele kunstwerken voor bekende en onbekende Nederlanders. De afgelopen jaren heeft hij zich naast de realisatie van prachtige en bijzondere kunstwerken ook succesvol toegelegd op het verzorgen van keramieklessen. 

OVER DE LESSEN De keramieklessen starten weer in de week van 11 oktober. De lessen voor beginners worden gegeven op de dinsdagavond, de gevorderden krijgen op donderdagavond les. De kosten voor tien lessen zijn €140,- (inclusief basismaterialen, bakkosten grote werken kunnen extra berekend worden). Heeft u interesse om deel te nemen aan de keramieklessen? Neem dan voor meer informatie contact op met Phillipp van der Zeeuw via telefoonnummer 0346213472.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie