De 4persoonsfiets met Bertine, David, Jefke en Shanna. Meelopend Nathalie van Middelkoop zorgondenemer van Thomashuis Maartensdijk.
De 4persoonsfiets met Bertine, David, Jefke en Shanna. Meelopend Nathalie van Middelkoop zorgondenemer van Thomashuis Maartensdijk. (Foto: Hans den Hartog)

Geslaagd jubileumproject voor de bewoners Thomashuis Maartensdijk

De Stichting Vrienden Bewoners Vredestein Maartensdijk had een droom voor de bewoners van Thomashuis Maartensdijk. Een vierpersoonsfiets voor de bewoners van dit huis dat geleid wordt door zorgondernemers Dennis en Nathalie van Middelkoop. En de droom is uitgekomen.

Afgelopen zaterdagmiddag 29 juli werd de 4-fiets feestelijk ingehaald tijdens de afsluiting van de feestweek van het Thomashuis ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan.

Onder begeleiding van de drumband van de Harmonie Kunst en Genoegen uit Maartensdijk (en natuurlijk met Tobias, de drummer onder de bewoners) werd de 4-fiets door Bertine (zorgmedewerkster) en drie bewoners, David, Jefke en Shanna de oprit van het Thomashuis binnengereden.

Een erehaag van bewoners, familie, vrienden en genodigden en natuurlijk Dennis en Nathalie van Middelkoop met hun medewerkers applaudisseerden enthousiast tijdens de binnenkomst.

Ondertussen speelden de leden van Kunst en Genoegen vrolijke muziek. Het feest was begonnen.

Namens het bestuur van de stichting, sprak de voorzitter, Hans den Hartog, de aanwezigen toe en feliciteerde hij de bewoners en de leiding, mede namens alle ouders, met hun 10-jarig jubileum.

Het is de Stichting Vrienden Bewoners Vredestein Maartensdijk gelukt om in relatief korte tijd ruim 20.000 euro bijeen te brengen voor de aanschaf van de 4-fiets en de bijbehorende berging.

Een bijzonder hartelijke dank aan de volgende Stichtingen en Fondsen die ons 15.000 euro schonken voor de aanschaf van de fiets en berging:

* K.F. Hein Stichting

* Stichting Voorzorg Utrecht

* Het Elise Mathilde fonds

* Stichting Mens en zijn Natuur

* De Rotary De Bilt/Bilthoven

* Het Van Ewijckfonds

Maar we willen nog meer mensen bedanken:

Met dank aan Shanna (bewoonster) bracht de door haar geïnitieerde Kerstmarkt ruim 1125 euro op.

Spontaan werd de opbrengst van de collectes van twee Kerstzang diensten (Maartensdijk en Groenekan) aan ons geschonken (600 euro).

De lege flessen actie bij Jumbo Maartensdijk bracht 255 euro op.

Het Benefietconcert in de Maartenskerk met het Overtoomensemble uit Amsterdam (waarvan twee bestuursleden deel uitmaken) bracht 850 euro op.

En dan dank aan alle vrienden en lezers van onze Nieuwsbrief die 3.000 euro bijeenbrachten.

Wij kijken als bestuur terug op een zeer geslaagd project.

Het is mede aan de ‘gunfactor’ van dit bijzondere Thomashuis te danken, dat we in korte tijd zoveel geld bijeen hebben kunnen brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden