KVA loopt zich stuk op Oranje muur van DOS Westbroek.

10 oktober 2021 om 20:15 Korfbal Deel je nieuws

WESTBROEK Op papier een spannende pot korfbal in Westbroek tussen de nummers 1 en 2 in de overgangsklasse. Zowel DOS als KVA verspeelde vorige week punten. Korfbal Vereniging Amstelveen verloor van Antilopen en DOS liet onnodig 1 punt liggen tegen Dindoa. Dus bij beide teams was de opdracht voor vandaag: winnen met die hap en heel gauw het gepruts van vorige week snel vergeten.

Het uitstekende loopvermogen van de dames van KVA was vooraf wel een aandachtspunt voor het team van DOS. Maar coach van Brenk had daar bij de vak indeling prima rekening mee gehouden.

Beide teams begonnen voortvarend.  Over en weer werd er een heel hoog tempo gespeeld waarbij DOS halverwege de 1ste helft uitliep naar een 8-4 voorsprong.  Maar dan toch uit het niets een opleving van KVA. Met de vliegensvlugge dames weten ze de stand bij de rust dan toch naar 9-9 gelijk te trekken.

In de 2e helft lijkt het even gelijk op te gaan, maar dan neemt DOS toch definitief het initiatief over. Met een paar mooie aanvallen wordt de voorsprong uitgebouwd naar 3 punten en wordt de een voorsprong niet meer uit handen gegeven. KVA probeert nog wel een paar keer door het sterke verdedigingsblok van DOS heen te breken, maar zijn niet opgewassen tegen de oranje muur. Eindstand 20-17.

DOS staan inmiddels 1 punt voor op de nu verrassende nummer 2 in de poule TZ uit Maartensdijk.

Bob 5, Tim 4, Eline 4, Jeroen 2, Robin 2, Marloes 2, Mathijs 1.