Foto:

Trots

Column Ike Bekking -

Onlangs zat ik naast een heer die met zó veel passie en trots over FC De Bilt sprak dat ik wel onder de indruk moest raken. Wat is het geval: deze club doet het zó goed dat ze zelfs gepromoveerd zijn naar de eerste klasse. En goede prestaties leiden tot trots en tot een wij-gevoel. Wij zijn naar de eerste klasse gepromoveerd.

Afgelopen weekend vond de SamenLoop voor Hoop plaats, voor ons gemeentehuis, een 24-uursestafette met als doel geld in te zamelen voor het KWF. SamenLoop voor Hoop is een vast format dat op meerdere plaatsen in ons land wordt georganiseerd. Dit jaar deed De Bilt voor het eerst mee en wij haalden maar liefst 91.507,01 euro op en er liepen meer dan 550 mensen mee.

Enkele weken geleden werd voor de 4e keer de ALS-lenteloop in Bilthoven georganiseerd. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een professioneel event met dit jaar een opbrengst van maar liefst 200.000 euro. Met bijna 1.300 deelnemers en een feestelijke afsluiting met muziek was dit een evenement waar wij heel trots op zijn.

Dergelijke evenementen zijn de olie in de machine. Het verbroedert en verbindt. Het zijn hoogtepunten in een dorp of gemeenschap, iedereen kan meedoen, het is voor iedereen zichtbaar en het draagt bij aan een wij-gevoel. Sporten voor een goed doel is een perfecte formule om mensen op de been te krijgen; een dorp tot leven te brengen.

En na afloop, als alles weer is opgeruimd en iedereen voldaan terugkijkt op de geleverde prestatie; sportief, organisatorisch of financieel. Dan…

Dan hangen de bloemen en banieren nog fier in de lantaarns en kunnen we dat gevoel van voldoening en trots nog heel lang vasthouden.

Meer berichten