Tijdens slotceremonie werd bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor het KWF. FOTO: Aneo Mario Koning
Tijdens slotceremonie werd bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor het KWF. FOTO: Aneo Mario Koning (Foto: Aneo Mario Koning)

89.457,01 euro door SamenLoop

De teller staat inmiddels op 91.507,01 euro. Afgelopen vrijdagavond vanaf 19 uur tot zaterdagavond 19 uur liepen, ondanks de warmte, 557 deelnemers uit 26 teams voor Samenloop voor Hoop. Een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen.

De Bilt - Gedurende een 24-uurs wandelestafette werd samen met lotgenoten stil gestaan bij kanker én vieren van het leven. Tijdens de loop zorgden indrukwekkende ceremonies, een braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement werd. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd liet.

De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel.

Ceremonie
Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen liepen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de eregasten - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Dit om te laten zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is. Als de avond valt worden kaarsen aangestoken waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. Teamcaptains met brandende fakkels ondersteunen de 2 minuten stilte die vooraf ging. Aan het einde van de 24 uur wordt het bedrag getoond dat met elkaar is opgehaald.
 

Meer berichten