Gert-Jan Sikking, Klaas van der Valk en Roland Engbers nemen het draaiboek van de Buitenbios door. FOTO: Julie Houben
Gert-Jan Sikking, Klaas van der Valk en Roland Engbers nemen het draaiboek van de Buitenbios door. FOTO: Julie Houben (Foto: )

De mannen achter de Buitenbios

Door Julie Houben

'Het is een behoorlijke operatie'

Zijn bezoek aan een buitenbios bracht Gert-Jan Sikking op een idee. Dat wilde hij met de Rotary ook doen. Een sfeervolle zomeractiviteit waarbij mensen uit de buurt een leuke avond hebben en er ook geld naar het goede doel gaat. Nu alleen nog even de organisatie. 'Dat is best wel een dingetje.'

De Bilt - Op een plattegrond van het Boetzelaerpark in De Bilt staat alles ingetekend. Gert-Jan en mede-Rotaryleden Klaas van der Valk en Roland Engbers nemen voor de laatste keer het hele draaiboek door voor Buitenbios De Bilt op 6 juli.

Gert-Jan vertelt: 'Het is een behoorlijke operatie. Natuurlijk is er scherm, geluid, projector. Dat huur je en wordt allemaal klaargezet. Maar daarmee ben je er nog niet. We moeten ook een agregaat huren, toiletten, een EHBO-post, horeca voor erbij, waar laten mensen hun fietsen? We hebben berekend dat er plek is voor maximaal 250 bezoekers per film. Als die allemaal komen - en daar lijkt het wel op - zijn dat een boel fietsen! Gelukkig konden veel van onze leden iets bijdragen. Albert Agterberg hielp met de provinciale vergunning voor een tijdelijke fietsenstalling aan de Utrechtseweg, een ander lid kwam met 120 stapelstoelen. Relaties van onze leden en lokale ondernemers dragen in natura bij in de vorm van horeca en ingrediënten voor de picknick pakketten. Super, want hoe minder kosten hoe meer er naar Stichting Hartekind gaat.

Dan is er nog de PR en kaartverkoop. Ongelofelijk hoe je dat gewoon zelf kunt regelen tegen minimale kosten. Met de site hadden we geluk: een studente van het Grafisch Lyceum in Utrecht ontwierp hem in het kader van een studie-project 'Wij voor de wijk'. Zij heeft er een ticketverkoopmodule in gezet waarmee we precies kunnen zien hoe de verkoop loopt. En die gaat ongelofelijk goed. Tijdens dit gesprek zijn er al weer 6 kaarten verkocht! Toen we begonnen dacht ik: 'Hopelijk komen er voldoende mensen voor een leuk sfeertje en spelen we in elk geval quitte'. Nu is meer de vraag: wordt het niet te vol? En bidden voor mooi weer natuurlijk.'

Rotary De BIlt-Bithoven en Stichting Hartekind

Buitenbios De Bilt is op 6 juli in het Boetzelaerpark. De opbrengsten van Rotary-activiteiten gaan altijd naar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Hartekind omdat de huidige voorzitter van Rotary De Bilt-Bilthoven vader is van een kind met een aangeboren hartafwijking. Er gaan ook 15 gratis kaarten naar kinderen van gezinnen die het financieel lastig hebben. Vanwege onverwacht succes zijn mogelijk alle kaarten uitverkocht bij het verschijnen van deze krant. www.buitenbiosdebilt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden