Regentonnen voor het Heemstrakwartier

11 oktober 2021 om 10:00 Natuur en milieu

DE BILT Ruim twee jaar geleden hebben de omwonenden van de verwaarloosde bloembakken in het Heemstrakwartier het heft in eigen handen genomen. De overwoekerde bakken werden omgetoverd tot gevarieerde tuintjes met elk een eigen karakter op eigen kosten. Pompoen, aardbeien, vlinderstruiken tot komkommers en ruimte voor de kinderen. Zonder strakke afspraken en slechts een keer per jaar een gezamenlijke inzet om alles weer klaar te maken voor het volgende bloeiseizoen.

Eind van de zomer kwam er een uitnodiging binnen van Groen aan de Buurt, een initiatief van onder andere Natuur en Milieu, waterschappen, IVN en de provincie Utrecht. Door een duurzaam en groen projectvoorstel in te dienen kon een voucher van 1000 euro gewonnen worden. Het voorstel voor het gebruik van hemelwater voor de groenbakken werd succesvol aangenomen met als bonus de aanschaf van een groei- en bloeipakket voor 2022. Daarmee verbeteren de bewoners de leefomgeving van insecten, met name bijen en hommels.

Voor het plaatsen van de regentonnen was toestemming nodig van de bewoners en van de woningbouwvereniging SSW. Dank zij hun medewerking was die toestemming snel geregeld. Alle materialen en planten en bloemen zijn lokaal of inheems, zodat de besteding ook aan de voorwaarden van het servicepunt Groen aan de Buurt voldeed.

Op 16 oktober vanaf 10.00 uur in de ochtend zal de herfst Bakkendag in deze hoek van het Heemstrakwartier plaatsvinden. Belangstellenden zijn welkom. Met dank aan www.groenaandebuurt.nl en https://www.facebook.com/heemstrakwartier/ en de buurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie