ouders en kinderen
ouders en kinderen Ouders Lokaal

Zoom Workshop Word de Ouder die je wilt Zijn

13 oktober 2021 om 21:38 Lokaal Deel je nieuws

- Word de veilige haven waarin je kind altijd terecht kan -

Natuurlijk wil jij die kalme, zachte en liefdevolle ouder zijn die je voor ogen hebt. Alleen wanneer je hink stap sprong doet over de boodschappentas die nog uitgepakt moet worden, terwijl je eigenlijk al aan tafel had willen zitten zodat de kinderen op tijd naar bed gaan én er roept er één voor de 100ste keer mama in rap tempo achter elkaar… Tja…

Herken je dit?

Je weet heel goed hoe je het niet wilt. Je hebt prachtige dingen gehoord over opvoeden zonder straffen, je wilt niet schreeuwen en niet zo boos worden. Maar soms lijkt het alsof boos worden de enige manier is om je kind te bereiken. Zeker als je kind zelf overstuur of boos is. Je zou willen dat je dan ook rustig blijft, maar dat lukt niet altijd.
Je kind is verdrietig, je troost en luistert. “Ja, en jij bent ook stom, ga weg!”: roept hij. Wat?? Kwaadheid borrelt omhoog, zo laat je niet met je omgaan! Ergens in je achterhoofd hoor je nog “dit is niet tegen jou, dit is niet tegen jou”, maar het helpt niet. Je schiet uit je slof. Je bent boos en verdrietig! Je doet zo je best! Meteen heb je spijt. Je had zo graag hem willen steunen in zijn verdriet en nu sta je boos tegenover hem.

In deze zoomworkshop leer je een heel praktisch 5 stappenplan waarmee je de kalmte hervindt, juist wanneer de emoties bij jou hoog oplopen. Zodat jij jouw emoties in de hand hebt en daardoor de kalme, liefdevolle plek bent waar je kinderen terecht kunnen.

Ouders voor ouders
Damiët van Stek is moeder van 2 zoons (2012 en 2015). Zij heeft een eigen coachpraktijk waarin ze moeders die zich boos, streng, ongeduldig en een soort politieagent voelen in het ouderschap, begeleid naar ouderschap vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Ze werkt onder andere met Aware Parenting (Aletha Solter) en Mindfulness en neemt daarin haar rijke ervaring als coach, trainer en gezinshulpverlener mee.

Deelname en aanmelding
Deze interactieve zoomworkshop is voor ouders die merken dat ze ongeduldiger en bozer reageren op hun kind dan ze willen, met kinderen in de leeftijd van 2 – 12. We gaan echt met elkaar aan de slag en uiteraard is er ruimte voor vragen.
Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website: debilt.ouderslokaal.nl. Voor meer informatie kun je mailen naar debilt@ouderslokaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie