Man of the Match Sander van den Berg na een van zijn drie doelpunten
Man of the Match Sander van den Berg na een van zijn drie doelpunten Henk Willemsen

FC De Bilt verplettert vv Almkerk

18 oktober 2021 om 09:19 Overig

De Bilt - Na de overwinning op SVL lonkte op zaterdag 16 oktober een plek in de subtop van de eerste klasse, maar dan moest wel vv Almkerk verslagen worden. De Biltse trainers van het eerste en tweede kampen enorm met de hoeveelheid aan geblesseerde spelers, dus het is voor hen een hele uitdaging om een goede opstelling te maken. Voor diverse spelers is het ook aanpassen aan posities die zij gewoonlijk niet bezetten. Almkerk wist het vorige week koploper Huizen enorm lastig te maken en was zeker van plan een goed resultaat te behalen in De Bilt.

In de eerste helft werd het al snel duidelijk dat FC De Bilt ook met de diverse aanpassingen een goede ploeg in het veld heeft gebracht. En zoals gezegd Almkerk streed voor een goed resultaat, dus het spel golfde leuk over en weer en het publiek werd redelijk vermaakt. Na ongeveer een half uur spelen gaf de verdediger Hemn Ali, die voor vandaag als rechtsbuiten werd benut, na een schitterende aanval een perfecte voorzet. De bal kwam mooi op hoogte en met veel snelheid bij de tweede paal waar Sander van den Berg de bal keihard kopte. De bal leek snoeihard in de kruising te belanden, maar helaas ging de bal net aan de andere kant van de paal naast. Een minuut later kwam Sander in het strafschopgebied aan de bal, hij draaide zich snel om en schoot de bal perfect in de hoek: 1-0. Enkele minuten later was daar weer een mooie voorzet van Hemn, nu kopte Floris Blom op het doel. De Almkerker doelman wist de bal te stoppen, maar Pier Veldman was alert en tikte de bal alsnog in het doel: 2-0. Vlak voor rust kwam Sander weer in scoringspositie en ook deze keer benutte hij de kans prima: 3-0.

Na rust wisselde de Biltse trainer enkele spelers, gelukkig waren deze spelers niet erg geblesseerd, maar gezien het aantal geblesseerden, leek het mij verstandig van de trainer om geen risico’s te lopen. Almkerk begon na rust in een soort alles-of-niets-poging om zich toch nog in de wedstrijd te knokken. Dat leek na een minuut of vijf te lukken, ware het niet dat de Biltse keeper enkele prima reddingen verrichtte en hierdoor zag je de moed bij de Almkerkers in de schoenen zakken. Aan de andere kant kreeg De Bilt twee mooie kansen om de score flink op te krikken. De eerste was voor Sander die alleen op de keeper afstormde, zijn poging was op zich niet verkeerd, maar de keeper redde prima. Daarna kwam invaller Maxwell Tros na een mooie, snelle aanval in scoringspositie, helaas ging zijn poging net naast het doel; Sander stond overigens vrij en wilde graag zijn hattrick maken; nog even geduld. Het was in de 75e minuut niet Sander, maar Steven van den Berg die heel beheerst de 4-0 voor zijn rekening nam. Rond de 80e minuut was er wat verwarring over het wel of niet buitenspel van Almkerk en over het wel of niet fluiten van de scheidsrechter. Oftewel de concentratie was even weg en dat merkten we een minuut later, want ook toen werd niet adequaat ingegrepen door keeper en verdedigers en zo wist Almkerk de eer te redden 4-1.

Wat moest er in de laatste minuten nog gebeuren? Het had mooi geweest als Maxwell zijn halve omhaal in het doel had zien vliegen. En wat gunde heel De Bilt dat de Man of the Match, Sander van den Berg, zijn derde zou maken: hij deed dat na een mooie actie in de 90e minuut: 5-1.