Scoringskans Bob Gerritsen
Scoringskans Bob Gerritsen Fred van Ettikhoven

DOS Westbroek te sterk voor TZ

24 oktober 2021 om 13:30 Sport Deel je nieuws

De zaterdag 23-10 begint al met gezonde rivaliteit.  De eerste aanwezigen bij de velden van DOS,  stuiten op gebarricadeerde hekken en zien alleen maar vlaggen van de tegenstander TZ uit Maartensdijk aan de masten hangen. De tegenstander heeft, er in de voorgaande nacht, echt alles aan gedaan om de concurrent uit Westbroek uit de concentratie te halen.

Maar dan moet je om 15:30 uur ook wel laten zien.

Coach van Brenk van DOS had zijn team vooraf weer goed voorbereid en er op gehamerd, om kort te verdedigen of zoals het in korfbaltermen heet: Achter te verdedigen. Dit om de vele loopacties van TZ, zoveel mogelijk te elimineren

Beide teams beginnen  wat gespannen aan de wedstrijd, met aan beide kanten veel onnodig bal verlies.

Jeroen de Groot heeft daar alleen vandaag niet zo’n boodschap aan en levert met 4 goals een grote bijdrage aan de  6 -0 voorsprong die na 10 minuten op het bord staat.

TZ komt er gewoonweg niet aan te pas. In de rust leidt DOS dan ook verdiend met 12-5.

Coach Ferry Hakstegen van TZ heeft waarschijnlijk in de kleedkamer toch wel even van zich laten horen. Want TZ komt sterk de kleedkamer uit. Maar ze weten het verschil van 7 doelpunten niet weg te werken en blijven achter de feiten aan hollen. DOS speelt op zijn gemak de wedstrijd uit en mag zich na de 20-12 winst, en met nog 1 wedstrijd te spelen, de winterkampoen Veld in de overgangsklasse B noemen.

Jeroen 5, Robin 4, Linda 3, Bob 2, Amber 2, Mathijs 1, Marloes1.