Hoofdrolspeelster Ida Boogaard in de rol van Mariecken tijdens een van de repetities op een buitenlokatie. FOTO: Theater in 't Groen
Hoofdrolspeelster Ida Boogaard in de rol van Mariecken tijdens een van de repetities op een buitenlokatie. FOTO: Theater in 't Groen (Foto: Theater in 't Groen)

'Mariecken' eerst op zomervakantie

Door Els van Stratum

Nog even 2 maanden nagelbijtend wachten op het theaterspektakel 'Mariecken uit Nijmegen' van Theater in 't Groen. Waar veel mensen uitkeken naar de voorstellingen, die eigenlijk gepland stonden in juni van dit jaar, geeft Theater in 't Groen (THiG) de data vrij van de voorstellingen na de zomer.

Groenekan – De spelers van het theaterspektakel staan voor een welverdiende zomerstop. Half augustus komt het gezelschap weer fris en uitgerust bij elkaar en worden de laatste puntjes op de i gezet.

Productiecoördinator Sanne van der Zee: "De nieuwe speeldata zijn bekend, van 16 tot en met 22 september, ergens in Bilthoven. Ja, we houden de lokatie nog even geheim. Dat we de voorstellingen over de zomer heen hebben getild is niet zonder reden, maar komt de voorstellingen absoluut ten goede. Groot bijkomend voordeel om de voorstellingen in het najaar te spelen is dat het eerder donker is en de speciale lichteffecten een extra lading krijgen."

Regisseur Timon Blok: "De repetities hebben zich de afgelopen weken verplaatst van onze eigen, knusse school naar de grote buitenlocatie waar de voorstelling straks gespeeld gaat worden. Ik kan alvast verklappen dat de locatie spannend, onverwacht en uitdagend gaat worden! In de laatste maanden komt alles samen waar we zo lang aan hebben gewerkt. De repetities vinden plaats in kleding, de zang en het spel raken verweven, alle ideeën die we in de beschutting van de repetitieruimte hebben bedacht worden nu in de praktijk getest op hun haalbaarheid. Dat vraagt soms wat flexibiliteit van mensen, maar gelukkig komt alles toch weer op z'n pootjes terecht. Het is iedere keer een prachtig gezicht om te zien hoe in deze fase de voorstelling een eenheid wordt. Verhaal, muziek en vormgeving versterken elkaar, en tillen elkaar naar een hoger plan. Spelers en zangers raken extra geïnspireerd. Nieuwe ideeën borrelen op en worden uitgevoerd. Tussen half juli en half augustus nemen we allemaal even een welverdiende rust, om elkaar eind augustus weer te treffen. En dan gaan we de laatste fase van de voorbereidingen in: nog 3 weken keihard werken (inclusief het repeteren met licht, geluid en een aantal zéér speciale effecten)."

Op de website theaterinhetgroen.nl staat alle informatie over het spektakel 'Mariecken' en hoe je kaarten kunt bestellen voor de voorstellingen. En uiteraard zal binnenkort ook het antwoord te vinden zijn op de grote vraag: wáár gaat zich het conflict tussen religie en wetenschap plaatsvinden?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden